Miljöinspektör med inriktning miljöskydd

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar framtidens Gävle. På Samhällsbyggnad Gävle är vi 170 medarbetare med bred och djup kompetens som gör Gävle renare, snyggare och tryggare. Här får du som är nytänkande och aktiv goda möjligheter att påverka din egen karriär- och löneutveckling. Hos oss arbetar bland annat arkitekter, GIS-utvecklare, bygglovshandläggare samt gatu- och planingenjörer. Tillsammans gör vi att Gävle växer.

Gör Gävle till Sveriges bästa miljöstad. Vi söker en miljöinspektör med inriktning mot miljöskydd till Miljö- och hälsoskyddsavdelningen. Vid avdelningen är vårt huvudsakliga uppdrag tillsyn och kontroll av inre och yttre miljöer. Vi arbetar fortlöpande med att utveckla kvalitén i vårt arbete och har som mål att ha nöjda kunder. Vi erbjuder ett utvecklande och utåtriktat arbete där du arbetar tillsammans med medarbetare inom kommunen och har dagliga möten med våra kunder. Vid miljö- och hälsoskyddsavdelningen arbetar miljöchef, 25 miljöinspektörer och 3 administratörer. Vi är totalt 29 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en miljöinspektör med inriktning mot miljöskydd. Som miljöinspektör genomför du tillsynsarbete enligt miljöbalken vilket kan innebära handläggning av ärenden gällande täkter, förorenad mark, vattenskydd, buller, avfall med mera. I rollen ingår även att ge information och rådgivning till Gävles företag och invånare inom tillsynsområdet. Dina kvalifikationer och önskemål kan påverka vilka områden du kommer att arbeta med.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk examen eller är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör. Du har erfarenhet av arbete med tillstånd- och anmälningsprocesser enligt miljöbalken. Det är meriterande om du har flerårig arbetslivserfarenhet och har arbetat med förorenade områden eller täkter.
Har du erfarenhet av arbete med tillsyn av avloppsreningsverk, dagvatten och inom vattenskyddsområde eller kompetens inom geologi och hydrologi är det meriterande.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du kommunicerar på ett förtroendegivande sätt så att ditt budskap når fram. Det är nödvändigt att i tjänsten kunna göra avvägningar och prioriteringar i ärenden. Arbetet kräver också ett gott bemötande av kunder och medarbetare.
Vi arbetar aktivt i arbetsgruppen med att utveckla vårt samarbete och samsyn vid tillsyn. Vi söker därför en medarbetare som har god social kompetens och har lätt för att samarbeta. Delar av arbetet sker dock självständigt. Därför ser vi gärna att du har erfarenhet av att på egen hand driva processer och arbetsuppgifter framåt. Du har förmågan att formulera dig tydligt, muntligt såväl som i skrift.

För denna tjänst krävs god kunskap i att använda Office-paketet. Erfarenhet av GIS och handläggningssystemet Vision eller liknande är meriterande. Du har körkort B.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 2

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-28
Referensnummer: SBG 37/17
Sök jobbet här

Kontaktperson

Patrik Gustavsson
Miljöchef
Telefon: 026-17 83 17

Fackliga företrädare

Katrin Olsson
Naturvetarna
Telefon: 026 -17 82 64

Emma Ahlström
Vision
Telefon: 026-17 96 21

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun