Familjehemssekreterare med jouransvar

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Rekryteringsenhetens uppdrag omfattar rekrytering och utredning av kontaktpersoner, kontaktfamiljer, nätverkshem, jourhem, familjehem och förstärkta familjehem. Utöver rekrytering och utredning ansvarar enheten för utbildning till nya familjehem samt stöd och handledning till kommunens kontrakterade jour- och familjehem. Rekryteringsenheten ansvarar för ekonomi och avtal med kontrakterade jourhem och familjehem samt initiala avtal och ersättningsnivåer för nya familjehem. Enheten söker nu en familjehemssekreterare med ansvar för jourverksamhet.

Arbetsbeskrivning

De huvudsakliga arbetsuppgifterna inom jourverksamheten innebär att samordna förfrågningar från interna utredningsgrupper med kommunens egna jourhem när barn är i behov av akuta placeringar utanför det egna hemmet. Arbetsuppgifterna innebär också inledande utredningar, bedömningar samt upprättande av avtal i samband med tillfälliga placeringar i så kallade nätverksplaceringar. Denna tjänst ansvarar också för stöd till jourhemmen. Dokumentationen sker i Treserva. Resor ingår tjänsten.

Vi erbjuder betydelsefulla och spännande arbetsuppgifter med ett självständigt yrkesansvar och ett brett kontaktnät. Som medarbetare på rekryteringsenheten har du tillgång till extern handledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och som kan arbeta självständigt. Du är flexibel, en god administratör och strukturerad i ditt arbete. Tidigare erfarenhet av barnavårds- eller familjehemsutredningar är meriterande. Körkort och körvana erfordras.

Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och kan skapa och upprätthålla goda relationer med såväl kollegor som interna och externa samarbetspartners. Du har god dokumentationsvana och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Som medarbetare hos oss har du flextid. Under sommaren tillämpar vi sommartid vilket innebär en timmes förkortad arbetstid per dag under juni, juli och augusti. Du har också möjlighet att växla semesterdagstillägg till lediga dagar och får ett friskvårdbidrag med 1000 kr per år.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Annelie Törnblom
Enhetschef
Telefon: 026-17 50 51
E-post: annelie.tornblom@gavle.se

Inger Thomasson
Stf. enhetschef
Telefon: 026-17 99 29
E-post: inger.thomasson@gavle.se

Fackliga företrädare

Sara Lasell
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 026-17 89 26
E-post: sara.lasell@gavle.se

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05
E-post: sten.oberg@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun