Socialsekreterare med uppföljningsansvar, Utredningsenhet ungdom

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Utredningsenhet ungdom söker en socialsekreterare med uppföljningsansvar för ungdomar placerade på HVB. Enhetens uppdrag består i att utreda barn och ungdomars behov i åldern 13-18 år och därefter besluta om lämpliga insatser enligt SoL eller LVU samt att lämna yttranden till åklagare och polismyndigheter enligt LuL.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som består av 15 socialsekreterare, en administratör samt en enhetschef. I arbetsgruppen arbetar två handläggare i varje ärende för att främja en god arbetsmiljö och kvalitet i handläggningen. Vi har kontinuerlig extern handledning och som nyanställd har man tillgång till en mentor i arbetsgruppen. Sedan januari 2017 ingår enheten i ett forskningsprojekt tillsammans med Högskolan i Gävle kring socialsekreterares arbetsmiljö. Forskningen är den enda i sitt slag i Sverige och målet är att det ska utmynna i en god arbetsmiljö för socialsekreterare som arbetar med barn och unga.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består i att följa upp vården kring de barn och ungdomar som är placerade i familjehem eller på institution. Arbetet innebär att besöka ungdomarna och ansvara för uppföljningsmöten och den dokumentation som följer av detta. Vidare att samarbeta med familjehem och institutioner samt de aktörer som är av vikt för vården under och efter placeringen. Du har därför en viktig arbetsuppgift i att skapa förutsättningar för vårdkedjor som tillvaratar barnens behov samt för att underlätta samverkan internt och externt.

Du arbetar tillsammans med den socialsekreterare som är huvudhandläggare i ärendet och dina arbetsuppgifter är också att handlägga övervägande och omprövningar av vården samt bevaka vårdplaner och genomförandeplaner. Tjänsten kan innebära resor med övernattning.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen och tjänsten kräver minst tre års erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar. Har du tidigare erfarenhet av myndighetsutövning samt dokumentation enligt BBIC ses det som meriterande. Vi förutsätter att du är intresserad av att utveckla vårdkedjor och att arbeta förändringsinriktat och genom nätverksarbete. För att lyckas i tjänsten ser vi att du kommunicerar på ett tydligt och förtroendeingivande sätt så att ditt budskap når fram. Du ska ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Då en stor del av arbetet sker självständigt ser vi att du har tidigare erfarenhet av att driva processer och arbetsuppgifter framåt. Arbetet innebär resor inom och utom länet och du behöver därför ha B-körkort och körvana. På denna befattning kräver arbetsgivaren utdrag ur Polisens belastningsregister. Utdraget ansöker du från Polisens hemsida.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Som medarbetare hos oss har du flextid. Under sommaren tillämpar vi sommartid vilket innebär en timmes förkortad arbetstid per dag under juni, juli och augusti. Du har också möjlighet att växla semesterdagstillägg till lediga dagar och får ett friskvårdbidrag med 1000 kr per år.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Carina Söderström
Enhetschef
Telefon: 026-17 50 04
E-post: carina.soderstrom@gavle.se

Fackliga företrädare

Sara Lasell
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 026-17 89 26
E-post: sara.lasell@gavle.se

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05
E-post: sten.oberg@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun