Förskollärare-välkommen till oss på Skräddargården.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.


Arbetsbeskrivning

På Skräddargårdens förskola arbetar vi i ett interkulturellt sammanhang där alla våra barn har många olika modersmål.
I vår verksamhetsidé ingår att alla barn har tillgång till verkstaden där vår verkstadista tillsammans med Dig och övriga pedagoger erbjuder barnen en kreativ miljö med ett språkutvecklande arbetssätt. I den kreativa miljön finns material som ger barnen möjlighet att måla, rita, bygga, snickra och utforska vatten etc. Verkstaden är en mötesplats för barn och pedagoger som länkar ihop våra hemvister.
Som förskollärare på Skräddargårdens förskola har du ansvar för och relation till alla barn, med extra ansvar för barnen på ”din” hemvist. Vi söker Dig som vill vara med och utveckla vår verksamhetsidé, som ser möjligheterna med att arbeta i arbetslag. Som tycker det är roligt och utmanande att tillsammans med kollegor prova idéer, hitta lösningar och se möjligheter.
Som förskollärare har du ett extra ansvar för att planering, genomförande, dokumentation och uppföljning och utvärdering av verksamheten sker enligt beslutade mål och riktlinjer.

I Brynäs/Nynäs förskole område arbetar alla förskolor med samma tema och prioriterade mål. Detta läsår är vårt tema ”Barn utforskar en plats”.

Rollen som förskollärare innebär att du tillsammans med dina kollegor ansvarar och bidrar till den pedagogiska verksamheten på förskolan. I arbetet ingår planering, genomförande, dokumentation och uppföljning samt utvärdering av verk-samheten enligt beslutade mål och riktlinjer.

Kvalifikationer

Examen från förskollärarutbildning och legitimation för förskolan.
Vi vill också att du som söker:
-är ödmjuk, lyhörd och har fokus på barns lärande
- är väl förtrogen med förskolans läroplan
- ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete
- Ska kunna arbeta både självständigt och i arbetslag
- Vill utveckla dig själv som pedagog
- Har lätt för att kommunicera och samarbeta med barn, föräldrar och kollegor
- Arbetar enligt Gävle Kommuns värdegrund.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-01-08 Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2018-06-30
Antal platser: 2

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringsperioden. Lämna därför gärna in din ansökan i god tid.

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här finns mer information om tjänsten

Ansökan

Ansök senast: 2017-11-24
Referensnummer: UG 424/17
Sök jobbet här

Kontaktperson

Annette Larsson
Biträdande förskolechef
Telefon: 026 17 84 23

Fackliga företrädare

Lärarförbundet, Stefan Thunström
Telefon: 026-17 99 20

Lärarnas Riksförbund, Linda Olsson
Telefon: 026-17 99 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun