Elevassistent för tidsbegränsat uppdrag till Milbo skola

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.


Arbetsbeskrivning

Milbo skola med elever från F-6 tillhör Bergby skolområde och ligger i Hille.

Vi arbetar för att våra elever ska få ökad motivation och drivkraft. Att de ska utveckla sin ansvarskänsla och få inflytande över sitt skolarbete och hitta sätt att samarbeta med andra. Vi arbetar även med att ta tillvara på elevernas nytänkande och kreativa sidor.
Sedan Varva skola lades ner juni -17 och eleverna flyttade över till Milbo skola, går det idag ca 190 elever på fritidsavdelningen på Milbo.
Eleverna är uppdelade i två grupper, med var sin hemvist, en med elever i år 2 och 3 och en med elever i F-klass och år 1.
Personalgrupperna på Varva och Milbo har mixats och fördelats på de två hemvisterna.
Det innebär att eleverna delvis är nya för varandra och så även pedagogerna och ett uppstartsarbete pågår, som du blir delaktig i.

Vi söker nu en elevassistent för ett tidsbegränsat uppdrag som gäller till vårterminens slut på Milbo skola. Du kommer att ansvara för att stödja läraren och eleverna i klassrummet för att skapa studiero och trygghet i klassen. Du kommer även att finnas med under hela skoldagen, på raster, i fritidshem och i alla aktiviteter under skoldagen. Tjänsten innebär både arbete i liten undervisningsgrupp samt arbeta med enskilda elever.

Kvalifikationer

Ett krav är att du har slutbetyg från treårigt gymnasieprogram eller motsvarande gymnasial utbildning.
Meriterande är:
* någon form av pedagogisk utbildning
* kunskaper om och erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Du har även kunskaper och erfarenhet av att arbeta med ett lågaffektivt bemötande.
Du är dessutom en tydlig ledare och vuxen förebild för eleverna. Du kan samarbeta, skapa goda relationer och är tydlig i din dialog med eleverna, föräldrarna och dina kollegor
Du har ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans och kommunens värdegrund.

Personlig lämplighet och god samarbetsförmåga har stor betydelse.

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringsperioden. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Snarast enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad anställning (AVA) i tom 180619 med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1
Varaktighet: Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Jonas Öhlander
Biträdande rektor
Telefon: 026-17 90 54

Thomas Lindstedt
Biträdande rektor
Telefon: 026-17 98 53

Facklig företrädare

Kommunal, Marie Sterner
Telefon: 026-17 99 14

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun