Arkitekt med god gestaltningserfarenhet

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar framtidens Gävle. På Samhällsbyggnad Gävle är vi 170 medarbetare med bred och djup kompetens som gör Gävle renare, snyggare och tryggare. Här får du som är nytänkande och aktiv goda möjligheter att påverka din egen karriär- och löneutveckling. Hos oss arbetar bland annat arkitekter, GIS-utvecklare, bygglovshandläggare samt gatu- och planingenjörer. Tillsammans gör vi att Gävle växer.

På avdelningen Bygglov är vi 26 anställda som hanterar bygglovsansökningar, anmälningar, förhandsbesked och tillsynsärenden samt utövar inspektion i samband med byggnationer. Vi hanterar även bostadsanpassningsbidrag och bostadsförturer.

Gör Gävle skönt, användbart och beständigt!
Nu söker vi en arkitekt med god gestaltningserfarenhet.

Arbetsbeskrivning

Som arkitekt på Samhällsbyggnad Gävle har du ansvar för gestaltningsfrågorna på bygglovsavdelningen och du ska stärka dessa frågor inom förvaltningen och nämnden.

Du kommer att arbeta med bygglov i de tidiga skedena där du arbetar i team med andra handläggare. I samband med bygglovgranskningen tillämpar du och väger samman kunskaper om arkitektur och gestaltning med gällande lagstiftning, du har i och med ditt gestaltningsansvar i uppgift att även vägleda andra handläggare på avdelningen. Du kommer även att arbeta med att ta fram policydokument inom gestaltningsområdet.

Din kompetens kommer att få stor betydelse i gestaltningsfrågorna såväl inom avdelningen som på förvaltningen där vi har ett nära samarbete med avdelningen fysik planering. Du arbetar för det mesta självständigt och beslutsfattandet sker i hög grad på delegation.

Arbetet berör byggandet i ett brett perspektiv. Det innebär många kontakter med allmänhet, byggare, konsulter, politiker samt med andra myndigheter. Du kommer att arbeta nära stadsarkitekten och ingå i ett arbetslag med bred arkitekt- och ingenjörskompetens, som ger goda möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer

Du har arkitektexamen och har arbetslivserfarenhet från arkitektkontor och/eller erfarenhet av bygg- och planarbete inom kommun. Du ser ett stort intresse i att driva gestaltningsfrågorna i Gävle. Du ska kunna kommunicera arkitektur och kunna förmedla dina kunskaper till olika målgrupper. Vi ser gärna att du har goda kunskaper om PBL.

För att lyckas med uppdraget trivs du i en utåtriktad roll med många kontaktytor och du har förmåga att skapa och utveckla förtroendefulla relationer. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Som person är du kreativ, har god drivkraft och initiativförmåga.

Arbetet ställer krav på god förmåga att använda svenska i tal och skrift. Du ska ha B körkort.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Facklig företrädare
Josef Wårdsäter Sveriges Arkitekter 026-17 96 18
Dan Ageborn Jusek 026-17 82 17
Maria Johansson Vision 026 - 17 82 19
Kent Holmgren Sveriges ingenjörer 026-17 83 69

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Åsa A Larsson
Bygglovschef
Telefon: 026-17 89 65
E-post: asa.a.larsson@gavle.se

Helena Myhrman
Stadsarkitekt
Telefon: 026-17 87 15

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun