Behandlare till Öppenvårdsmottagning, våld i nära relationer

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Öppenvårdsmottagning våld i nära relationer startade under 2013 och har till uppdrag att erbjuda stöd och hjälp till människor i Gävle kommun som upplever eller upplevt våld i en nära relation. Målsättningen med arbetet är att synliggöra våldet samt motverka våld och upprepat våld i nära relationer och erbjuda hjälp och stöd. I arbetet ingår rådgivning, kris- och stödsamtal, praktiskt stöd och viss myndighetsutövning. Verksamheten bedrivs i egna lokaler och arbetsgruppen består av tre behandlare.

Arbetsbeskrivning

Behandlarens huvudsakliga arbetsuppgifter är rådgivning, kris- och stödsamtal och viss praktiskt stöd till både utsatta och våldsutövare. Mottagningen erbjuder även stöd till par och familjer som har erfarenheter av våld och vill få hjälp att bryta dessa mönster. Verksamheten samverkar med andra för att kunna erbjuda gruppverksamhet för både vuxna och barn med erfarenheter av våld i nära relation. Verksamheten har också ett viktigt uppdrag att bidra till hela förvaltningens utvecklingsarbete kring våld i nära relationer, genom omvärldsbevakning och att forma nya metoder. Som medarbetare kommer du tillsammans med dina kollegor medverka till att verksamheten utvecklas enligt fastställda ramar och uppdrag.

Kvalifikationer

Socionomutbildning eller annan likvärdig akademisk utbildning som i kombination med erfarenhet och personlig lämplighet av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Tjänsten kräver att du har mångårig erfarenhet av psykosocialt arbete och att du är väl insatt i och har erfarenhet av kris- och stödsamtal. Detta innebär att du har kunskap och förmåga att möta och ge stöd till individer och familjer utsatta för våld och våldsutövare men också våld i nära relationers mekanismer och konsekvenser. Det är meriterande om du har genomgått grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande steg 1 samt kunskap och erfarenhet av hedersrelaterat våld och förtryck. Erfarenhet av att leda grupper är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och god initiativ- och samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Anna Thollin
Enhetschef
Telefon: 026-17 87 37
E-post: anna.thollin@gavle.se

Bo Jansson
Samordnare
Telefon: 026-17 94 87
E-post: bo.f.jansson@gavle.se

Fackliga företrädare

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05
E-post: sten.oberg@gavle.se

Sara Lasell
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 026-17 89 26
E-post: sara.lasell@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun