Intendent för offentlig konst till Gävle Konstcentrum

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Varje dag ger vi människor upplevelser till kropp och själ. Kultur & fritid Gävles 250 medarbetare driver och utvecklar bland annat konserthus, konstcentrum, kulturskola, bibliotek, idrott, friluftsliv, kultur- och föreningsstöd och bad. Vi är stolta över att bo på en av Sveriges skulpturrikaste platser och att ha landets nordligaste symfoniorkester. Hos oss kan du som är nyfiken, engagerad och nytänkande göra Gävle ännu mer händelserikt.

Gävle Konstcentrum är en del av Kultur & fritid i Gävle kommun och en plattform för svensk och internationell samtidskonst. Publiken möter samtida konst genom en verksamhet som bidrar till diskussion och förståelse för samtidskonstens historiska, sociala och kulturella sammanhang. På Gävle Konstcentrum utvecklas konstprojekt med kunnighet och lyhördhet för konstens villkor. Vår ambition är att släppa fram konstens förmåga att utmana perception och konvention, för att på så sätt undersöka och expandera vår bild av världen. I mötet med publiken vill vi främja intresset för samtidskonsten genom engagemang och delaktighet samtidigt som vi aktivt verkar för att vara en plats för kritisk reflektion.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag blir att ansvara för konst i offentliga rum och för Gävle kommuns konstsamling och nyförvärv till kommunens konstsamling. Du inbjuder, i samarbete med enhetschef, konstnärer till de offentliga uppdragen, vilket innebär research, att utforma konstprogram med underhållsplaner, att planera och projektleda nya konstnärliga gestaltningar, att utforma avtal samt ansvara för att utveckla frågor kring vård och försäkringar för de offentliga verken. Arbetet innefattar även administration (som hantering av fakturor) och dokumentation, samt fondansökningar ur befintliga fonder. Du samarbetar med Konstcentrums koordinator kring samlingsfrågor, som uppbyggnad av digitalt arkiv. Du handlägger ateljéstöd till lokala konstnärer. I arbetet ingår även programverksamhet och kommunikation kring ansvarsområdet, i samarbete med Konstcentrums pedagog. Samarbete är centralt inom Gävle Konstcentrum och med andra förvaltningar och bolag inom Gävle kommun, samt att skapa och vårda relationer med olika externa aktörer och samarbetspartners – omvärldsbevakning, nätverkande och reflektion.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen med tonvikt inom konst- och kulturområdet och har god orientering inom samtidskonstområdet. Erfarenhet av byggprocesser och av projektledande arbete med offentliga konstnärliga gestaltningar är ett krav. Erfarenheter av utställningsarbete är meriterande, liksom ett gott kontaktnät inom samtidskonsten. Du har stort intresse för konstnärliga frågeställningar i utvecklingen av offentliga rum samt konstens roll i samhället.
Du har god förmåga att leda och driva verksamhet och arbeta mot deadline. Du har förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat där samarbete och utveckling är viktiga ledord. Du har viljan och drivet att utveckla ditt ansvarsområde utifrån Gävle kommuns och Gävle Konstcentrums värdegrund, mål och uppdrag. Du är noggrann och strukturerad och har god administrativ förmåga. Du är serviceinriktad och du kan kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, som dokumenterat god samarbetsförmåga och integritet, då en viktig funktion i arbetet innebär att skydda och kommunicera konstnärliga värden.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Så snart som möjligt
Antal platser: 1
Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här finns mer information om tjänsten

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Eva Asp
Enhetschef Gävle Konstcentrum
Telefon: 076-518 98 93

Fackliga företrädare

Matilda Svensson
DIK
Telefon: 026-17 93 60

Per-Åke Thorsell
Vision
Telefon: 026-17 97 27

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun