Biträdande rektor till Solängen Rektorsområde, ansvar för Andersbergsskolan

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande.

Gör Gävles framtid! Nu söker vi en biträdande rektor som vill vara med och utveckla vårt skolområde tillsammans med oss.

Solängen Rektorsområde är ett stort område både geografiskt och till antal elever samt personal. Det är ett skolområde i utveckling med hög andel behörig och erfaren personal. Andersbergsskolan är en framåtsträvande F-6 skola. Här finns för närvarande ca 360 elever. Skolan erbjuder en dynamisk miljö med engagerad personal.

Skolledningen på Andersbergsskolan består av två biträdande rektorer. Du och din chefskollega leder och utvecklar Andersbergsskolan tillsammans med medarbetarna.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor kommer du att ingå i ett delat ledarskap och har tillsammans med din kollega en nyckelroll för skolans fortsatta utveckling. Ditt uppdrag är att vara pedagogisk ledare och att leda arbetet med en tydlig inriktning mot elevers lärande. I dina arbetsuppgifter ingår både att planera och organisera, såväl som att följa upp och utvärdera. I ditt arbete stödjer du dig naturligt på skolans olika styrdokument.

Du är arbetsledare på skolan vilket innefattar elev-, personal- och utvecklingsfrågor. Vidare ansvarar du även för skolans ekonomi samt deltar övergripande i rektorsområdets budgetarbete.

Rekrytering av skolans personal samt genomförande av medarbetar- och lönesamtal är ditt ansvar. I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för systematiskt arbetsmiljöarbete och schemaläggning. Du verkar för att utveckla samarbete och samverkan så att kontakterna med såväl förskolan som gymnasieskolan stärks.

Du är direkt underställd rektor för rektorsområdet och ingår tillsammans med övriga biträdande rektorer i områdets ledningsgrupp. Du deltar i ledning och utveckling av områdets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet. Kvalitét och utvecklingsfrågor är självklara ledstjärnor för ledningsgruppen.

I utvecklingen av det pedagogiska arbetet på skolan har du en central och viktig roll där omvärldsbevakning utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet ligger till grund för dina ledarhandlingar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Önskvärt är att du har skolledarerfarenhet och erfarenhet av utvecklingsarbete. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen eller motsvarande ledarutbildning. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning.

Din syn på skolutveckling tar sin utgångspunkt i modern skolforskning och du har ett tydligt fokus på resultat.

Du är en tydlig och trygg pedagogisk ledare med fokus på elevernas kunskapsutveckling. Du har förmåga att entusiasmera, förankra och leda ett ständigt pågående utvecklingsarbete tillsammans med medarbetarna. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga som bidrar till att du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter.

Du har goda kunskaper inom IT som administrativt och pedagogiskt verktyg. Du har körkort B.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Fackliga företrädare:

Skolledarna, Mathilda Bergström 026-17 71 81
Lärarnas Riksförbund, Linda Olsson 026-17 99 19
Lärarförbundet, Malin Jonsson 026-178383
Lärarförbundets skolledare, Anna Söderlund 026-17 99 58

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-21
Referensnummer: UG 001/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Ann-Catrine Rehn
Rektor Solängen rektorsområde
Telefon: 026-17 24 61, +46 70 414 11 68
E-post: ann-catrine.rehn@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun