Markförvaltare

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar framtidens Gävle. På Samhällsbyggnad Gävle är vi 170 medarbetare med bred och djup kompetens som gör Gävle renare, snyggare och tryggare. Här får du som är nytänkande och aktiv goda möjligheter att påverka din egen karriär- och löneutveckling. Hos oss arbetar bland annat arkitekter, GIS-utvecklare, bygglovshandläggare samt gatu- och planingenjörer. Tillsammans gör vi att Gävle växer.

På avdelningen Mark- och exploatering arbetar 15 anställda med att utreda, omvandla och förvalta kommunens markinnehav. Inom avdelningen finns bland annat kompetenser inom projektledning investering, projektledning exploatering och markförvaltning. Vi förvaltar den markreserv som är strategiskt viktig för stadens framtida utveckling.

Arbetsbeskrivning

Som markförvaltare hos oss ansvarar du för delar av kommunens markreserv och arbetar brett med markfrågor ur tekniska, ekonomiska och juridiska perspektiv. Du kommer att jobba självständigt men även tillsammans med övriga medarbetare inom avdelningen och förvaltningen. I arbetet ingår att samverka med andra fastighetsägare, arrendatorer, företag, kommuninvånare och representanter för övriga förvaltningar och kommunala bolag.
Du kommer att arbeta med markupplåtelser som arrenden, tomträtter och andra nyttjanderätter. Dina arbetsuppgifter omfattar även förhandling, värdering och avtalsskrivning i samband med köp och försäljning av mark. Du agerar som beställare av mindre markarbeten och förvaltaruppdrag. I arbetet ingår även att ta fram och medverka till rutiner.

Kvalifikationer

Du är utbildad inom samhällsbyggnad, lantmäteri alternativt fastighetsjuridik eller har erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Arbetslivserfarenhet från verksamhetsområdet är meriterande.

Du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Du har en mycket god förmåga att kommunicera både i tal och skrift, såväl inom organisationen som med invånare, företagare och politiker. Du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta i grupp samt leda grupper själv.
För att lyckas i tjänsten ser vi att du är produktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten, du planerar aktiviteter och projekt i god tid och tar möjliga förändringar i beaktande samt följer upp ditt arbete.

Du har körkort B.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Sara Arnemark
T.f Mark och Exploateringschef
Telefon: 026-17 97 21

Fackliga företrädare

Kent Holmgren
Sveriges ingenjörer
Telefon: 026-17 83 69

Josef Wårdsäter
Sveriges Arktiekter
Telefon: 026-17 96 18

Maria Johansson
Vision
Telefon: 026 - 17 82 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun