Gävle Konstcentrum söker VÄRDAR, extra vid behov

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Varje dag ger vi människor upplevelser till kropp och själ. Kultur & fritid Gävles 250 medarbetare driver och utvecklar bland annat konserthus, konstcentrum, kulturskola, bibliotek, idrott, friluftsliv, kultur- och föreningsstöd och bad. Vi är stolta över att bo på en av Sveriges skulpturrikaste platser och att ha landets nordligaste symfoniorkester. Hos oss kan du som är nyfiken, engagerad och nytänkande göra Gävle ännu mer händelserikt.

Gävle Konstcentrum är en del av Kultur & fritid i Gävle kommun och en plattform för svensk och internationell samtidskonst. Publiken möter samtida konst genom en verksamhet som bidrar till diskussion och förståelse för samtidskonstens historiska, sociala och kulturella sammanhang. På Gävle Konstcentrum utvecklas konstprojekt med kunnighet och lyhördhet för konstens villkor. Vår ambition är att släppa fram konstens förmåga att utmana perception och konvention, för att på så sätt undersöka och expandera vår bild av världen. I mötet med publiken vill vi främja intresset för samtidskonsten genom engagemang och delaktighet samtidigt som vi aktivt verkar för att vara en plats för kritisk reflektion.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med sedvanliga värdsuppgifter i informationsdisk/entrékassa och utställningssal. Vi arbetar med ett aktivt värdskap, vilket innebär att du ska få besökarna att känna sig välkomna och aktivt bemöta och informera dem om utställningarna och Gävle Konstcentrums verksamhet. Du deltar i det viktiga säkerhetsarbetet som innebär på- och avlarmning av lokalerna, du är första ledet i bevakningen av utställda verk, och är observant på brand- och annan kvalitetssäkring som rör det publika arbetet. Du ser till att utställningslokalen ser bra ut, att tekniska delar av utställningen är igång, samt fyller på informationsmaterial. I din receptionistfunktion ansvarar du för att svara på och vidareförmedla inkommande mail och samtal. Du tar i förekommande fall emot bokningar av lokaler och informerar om dessa. Du kan komma att arbeta med insamling av press- och annat mediamaterial som rör utställningarna, och vissa informationsutskick till kalendarier. I övrigt deltar du i gemensamma möten för museivärdarna och vissa av Konstcentrums personalmöten. Arbetet kan även innefatta att delta i upp/nedpackning samt mottagning av verk och som handräckning i utställningsproduktionen.
Arbetstiden kommer att vara förlagd till både dagtid, kvällar och helger och är extra vid behov, omfattningen varierar månad från månad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning eller högre utbildning inom området och gärna erfarenhet av samtidskonstområdet. Du har goda kunskaper om modern och samtida konst och intresse för konstens roll i samhället. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av publikt arbete, kanske som guide eller pedagog. För att lyckas i rollen som värd ser vi att du har intresse för teknik och kan hantera utrustning som AV-utrustning av olika slag samt ljud- och bildupptagningsutrustning vid dokumentationer. Du är dessutom noggrann och har en stark känsla för säkerhet och har en vilja att delta i utvecklingen av verksamheten.
Som person är du stabil och har en naturlig känsla för service och har mycket god förmåga att möta olika människor och klara oväntade situationer.
Vi ser gärna att du är flerspråkig, dvs talar fler språk än svenska och engelska. Vi eftersträvar en jämn köns- och åldersfördelning i arbetsgruppen och värdesätter kulturell mångfald.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: 2017-02-01
Antal platser: 2
Varaktighet: 6 månader eller längre

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här finns mer information om tjänsten

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Eva Asp
Enhetschef Gävle Konstcentrum
Telefon: 076-518 98 93

Fackliga företrädare

Matilda Svensson
DIK
Telefon: 026-17 93 60

Per-Åke Thorsell
Vision
Telefon: 026-17 97 27

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun