Fritidssamordnare, vikariat

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Varje dag ger vi människor upplevelser till kropp och själ. Kultur & fritid Gävles 250 medarbetare driver och utvecklar bland annat konserthus, konstcentrum, kulturskola, bibliotek, idrott, friluftsliv, kultur- och föreningsstöd och bad. Vi är stolta över att bo på en av Sveriges skulpturrikaste platser och att ha landets nordligaste symfoniorkester. Hos oss kan du som är nyfiken, engagerad och nytänkande göra Gävle ännu mer händelserikt.

Fritid är en avdelning i Kultur & fritid Gävle. Avdelningen har ansvar för idrotts- och friluftsverksamhet i Gävle kommun. Avdelningen omfattar Fjärran Höjderbadet, Valbobadet och Lillhagsbadet. Fritidsanläggningar som Gavlehovsområdet, Hemlingby friluftsområde med restaurang Hemlingbystugan, motionsspår, leder och naturstigar, friluftsbad, kust och båtliv och fiske i kommunen ingår i avdelningen. Fritid ansvarar också för idrottsanläggningar, stöd och bidrag till idrottsföreningar och bokning av lokaler samt olika projekt.

Arbetsbeskrivning

Som fritidssamordnare kommer du att jobba med förbättringar och utveckling av våra verksamheter. Du kommer att arbeta med processutveckling, kvalitetsutveckling, uppföljning och analyser. Du kommer att ha många kontaktytor, både inom förvaltningen och med externa aktörer, omvärldsbevakning kommer att vara ett viktigt inslag i rollen, liksom att följa aktuell forskning. I vissa sammanhang behöver du kunna gå ner på detaljnivå men framför allt ser du helheter, samband och synergier. En stor del av din tid kommer att handla om kommunikation med samarbetspartners, en annan viktig del är det analytiska arbete du utför.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är resultat- och utvecklingsorienterad, ser helheten och har en stark egen drivkraft. Uppgifterna kräver att du kan arbeta självständigt, är strukturerad och har analytisk förmåga. Rollen som fritidssamordnare kräver ett processinriktat arbetssätt, därför värderar vi särskilt din goda samarbetsförmåga och kommunikativa förmåga.
Du har högskoleutbildning och erfarenhet av analys- och utredningsarbete, meriterande är om du är insatt i Gävles föreningsliv. Det är också en fördel om du har erfarenhet av kommunal verksamhet och politiskt styrda organisationer.
Du behärskar svenska i tal och skrift och vi ser gärna att du är flerspråkig, dvs talar fler språk än svenska och engelska.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-01-08
Tidsbegränsat till: 2018-09-30 Vikariat med chans till förlängning.
Antal platser: 1
Varaktighet: 6 månader eller längre

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här finns mer information om tjänsten

Ansökan

Ansök senast: 2017-11-30
Referensnummer: KoF 2017 14
Sök jobbet här

Kontaktperson

Ann Bylund
Enhetschef Fritidsstöd och Utveckling
Telefon: 026-17 97 31

Facklig företrädare

Per-Åke Thorsell
Vision
Telefon: 026-17 97 27

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun