Ekonom

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Ekonomiavdelningen är en av kommunledningskontorets sex
avdelningar. Verksamheten omfattar ekonomisk styrning, ledning, uppföljning och inköpsfrågor.

Tjänsten är placerad på Ekonomiavdelningen på kommunledningskontoret. Ekonomiavdelningen består av fyra enheter och tjänsten är placerad på enheten ekonomiservice. Inom enheten ekonomiservice finns kommunens och koncernens samordnande funktioner inom ekonomisystem, bank, finansiering, reskontra samt stiftelsehantering.

Avdelningen erbjuder mycket omväxlande och intressanta arbetsuppgifter som ger goda möjligheter till egen utveckling.Arbetsbeskrivning

Som ekonom hos oss kommer du att arbeta med bland annat följande arbetsuppgifter:
• Daglig bokföring av kommunens likvidkonton. Uppdraget omfattar den skattefinansierade verksamheten och moderbolaget Gävle Stadshus AB.
• Avstämningar av delar av huvudbok varje månad
• Utveckla rutiner för den dagliga bokföringen av kommunens likvidkonton och kontantkassor.
• Kontaktperson för stiftelseförvaltning och arbete med Kommunstyrelsens stiftelser som idag består av 15 st.
• Delta i arbetet med att centralisera och digitalisera Gävle kommuns stiftelsehanteringen. Projektets effektmål är att minska risken för felaktig hantering av stiftelser till följd av att urkunder och permutationsvillkor inte följs samt tids- och kostnadsbesparingar genom en effektivare process.

Denna tjänst är en viktig del i att säkerställa korrekta betalningar och bokföring. Flertalet av arbetsuppgifterna ska utföras dagligen och arbetet organiseras därmed så att två medarbetare delar arbetsuppgifter varannan vecka.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom ekonomi eller annan högskoleutbildning i kombination med erfarenhet som vi betraktar som relevant för uppdraget.

Du har några års erfarenhet från liknande arbete och det är meriterande med erfarenhet från offentlig verksamhet och stiftelsehantering.

Du har goda kunskaper i excel och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med affärssystem t ex Unit4 BW/Agresso som vi arbetar med.

Du har gott bemötande, har god förmåga att samarbeta och värnar om hög kvalitet i ditt arbete i enlighet med vår värdegrund.

Som person är du noggrann, analytisk, initiativrik och drivande. Du är utvecklingsinriktad och tycker om att arbeta med förändringar tillsammans med kollegor. Du är van att arbeta självständigt och i grupp.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-28
Referensnummer: KLK 1/18
Sök jobbet här

Kontaktperson

Pernilla Sandin
Chef Ekonomiservice
Telefon: 026 -17 80 57

Fackliga företrädare

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun