Projektledare IT

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Tjänsten är placerad på IT- och utvecklingsavdelningen som är en av Kommunledningskontorets sex avdelningar. Avdelningen har drygt 80 anställda. IT- och utvecklingsavdelningens uppdrag är att tillhandahålla en stabil plattform anpassad till verksamheternas behov och att driva och samordna verksamhetsutveckling med stöd av IT.

IT- och utvecklingsavdelningen är en samarbetspartner till förvaltningar och bolag gällande utveckling samt drift och förvaltning av system och IT-infrastruktur. I uppdraget ligger också strategisk och taktisk planering av utveckling och genomförande av detta tillsammans med verksamheterna och olika leverantörer.


Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som har några års erfarenhet från att leda projekt och uppdrag inom IT.

Tjänsten är placerad på IT- och utvecklingsavdelningen som är en av Kommunledningskontorets sex avdelningar och har ca 80 anställda.

Som projektledare hos oss är du en länk mellan kommunkoncernens verksamheter och IT-avdelningen när det gäller verksamhetsutveckling med stöd av IT.

Du kommer att få arbeta med en stimulerande blandning av projekt och uppdrag, stora som små, och allt från uppgraderingar, förstudier och genomförande av IT-projekt.

Som projektledare har du ansvar för att driva, samordna och följa upp projekt och leda projektet genom hela dess livscykel. Du kommer att ha projektmedlemmar till din hjälp men har inget emot att vara operativ och utföra aktiviteter i de fall det behövs.

Kvalifikationer

Som person har du en förmåga att snabbt sätta dig in i nya verksamheter och se helheter och samband. Du har lätt att kommunicera och förklara komplexa IT-frågor på ett enkelt sätt för personer med eller utan IT- bakgrund. Vidare är du skicklig på att skapa tydlighet och struktur i möten och du framför rapporter och presentationer på ett kärnfullt och pedagogiskt sätt

Du har en erfarenhet från att leda och motivera andra mot de gemensamt satta projektmålen. Du känner dig trygg i att arbeta självständig samtidigt som du har lätt för att arbeta i grupp. Vikten av att skapa en bra teamkänsla inom projektet och på hela arbetsplatsen är för dig självklar. Du trivs med att ta ansvar, är målfokuserad, arbetar strukturerat och levererar resultat med hög kvalitet.

Har du arbetat inom offentlig sektor eller inom stora organisationer så tror vi att du kommer att ha stor nytta av den erfarenheten. Meriterande är erfarenhet från behovsanalys, omvärldsbevakning och processarbete.

Du har:
• Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande utbildning/erfarenhet
• Minst två till tre års erfarenhet från att ha jobbat som projektledare inom IT
• Erfarenhet av arbete med etablerade modeller inom projektledning t ex XLPM el liknande
• Erfarenheter av att ha arbetat inom stora organisationer
• Goda kunskaper i svenska och engelska

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Susanne Blomdahl
Gruppchef
Telefon: 026-178055
Mobil: 076-5187348
E-post: susanne.blomdahl@gavle.se

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun