Socialsekreterare till Utredningsenhet Ungdom

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Under 2018 utökas antalet socialsekreterare på Utredningsenhet ungdom, vi söker därför två nya kollegor. Vårt uppdrag är att utreda barn och ungdomar i åldern 13 – 18 år efter anmälan eller ansökan enligt socialtjänstlagen, samt uppföljning av biståndsinsatser och vården när barn placeras utanför hemmet i tillfälliga familjehem eller på institution. Enheten lämnar även yttranden till åklagare- och polismyndigheter enligt LUL. Arbetsgruppen består idag av 15 socialsekreterare varav en socialsekreterare med ansvar för placerade barn samt två förste socialsekreterare. I arbetsgruppen ingår också en administratör samt en enhetschef.

Vi arbetar förändringsinriktat och utifrån ett systemiskt synsätt. En viktig uppgift för oss är att involvera det privata nätverket i arbetet kring barnet och samverka med andra myndigheter och vårdgivare. Vi har kontinuerlig handledning av extern handledare och som nyanställd har man tillgång till en mentor i arbetsgruppen. I vår arbetsgrupp arbetar vi två handläggare i varje ärende för att främja en god arbetsmiljö och kvalitet i handläggningen.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består av myndighetsutövning enligt SoL, LVU och LuL genom att göra utredningar samt uppföljning av redan beviljade biståndsinsatser. Arbetet innebär även att vid behov placera barn och ungdomar och därefter följa upp vården kring de som är placerade i familjehem eller på institution. I dessa ärenden arbetar man tillsammans med en socialsekreterare som har till sin uppgift att följa vården av placerade barn och ungdomar. Arbetsuppgifterna innebär resor inom och utom länet.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen och tjänsten kräver tidigare erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar. Har du tidigare erfarenhet av myndighetsutövning samt dokumentation enligt BBIC ses det som meriterande. För att lyckas i rollen ser vi att du kommunicerar på ett tydligt och förtroendeingivande sätt så att ditt budskap når fram. Du ska ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Då en stor del av arbetet sker självständigt ser vi att du har erfarenhet av att på egen hand driva processer och arbetsuppgifter framåt. B-körkort och körvana krävs. På denna befattning kräver arbetsgivaren utdrag ur Polisens belastningsregister, utdraget ansöker du från Polisens hemsida. Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 2

Övrigt

I januari 2017 startades ett forskningsprojekt tillsammans med Högskolan i Gävle, forskningsledare Pia Tham, kring socialsekreterares arbetsmiljö. Forskningen är den enda i sitt slag i Sverige, målet är att det ska utmynna i en god arbetsmiljö för socialsekreterare som arbetar med barn och unga. Projektet sträcker sig över två år och innefattar olika insatser för att förbättra arbetsmiljön för socialsekreterare.

Som medarbetare hos oss har du flextid. Under sommaren tillämpar vi sommartid vilket innebär en timmes förkortad arbetstid per dag under juni, juli och augusti. Du har också möjlighet att växla semesterdagstillägg till lediga dagar och får ett friskvårdbidrag med 1000 kr per år.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-28
Referensnummer: SOC 1/18
Sök jobbet här

Kontaktpersoner

Carina Söderström
Enhetschef
Telefon: 026-17 50 04
E-post: carina.soderstrom@gavle.se

Eva Johnson
Ställföreträdande enhetschef
Telefon: 026-17 91 72
E-post: eva.johnson@gavle.se

Fackliga företrädare

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05
E-post: sten.oberg@gavle.se

Sara Lasell
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 026-17 89 26
E-post: sara.lasell@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun