Biträdande rektor Modersmål studiehandledning Bergby Rektorsområde

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.


Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor och pedagogisk ledare har du en nyckelroll för den fortsatta utvecklingen av modersmål och studiehandledning. Du är ledare för en enhet som verkar på olika skolor. Ditt uppdrag är att tillsammans med lärarna leda arbetet med en tydlig inriktning mot elevers lärande. I dina arbetsuppgifter ingår både att planera och organisera, såväl som att följa upp och utvärdera. I ditt arbete stödjer du dig naturligt på skolans olika styrdokument.

Du är arbetsledare vilket innefattar elev-, personal- och utvecklingsfrågor. Du ansvarar för rekrytering av personal och genomför medarbetar- och lönesamtal. I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för systematiskt arbetsmiljöarbete och ekonomi. Du verkar för att utveckla samarbete och samverkan så att kontakterna med såväl förskolan som gymnasieskolan stärks.

Du är direkt underställd rektor för Bergby rektorsområde och ingår tillsammans med övriga biträdande rektorer i områdets ledningsgrupp. Du deltar i ledning och utveckling av områdets verksamhet och det systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet. Kvalitets- och utvecklingsfrågor är självklara ledstjärnor för ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen och erfarenhet av pedagogiskt arbete gällande nyanlända. Önskvärt är att du har skolledarerfarenhet och erfarenhet av utvecklingsarbete i skolan. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen eller motsvarande ledarutbildning. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning.

Din syn på skolutveckling tar sin utgångspunkt i modern skolforskning och du har ett tydligt fokus på resultat. Du har ett stort intresse av att utveckla modersmålsundervisningen samt studiehandledning.

Du är en tydlig och trygg pedagogisk ledare med fokus på elevernas kunskapsutveckling. Du har förmåga att entusiasmera, förankra och leda ett ständigt pågående utvecklingsarbete tillsammans med medarbetarna. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter.

Du har goda kunskaper inom IT som administrativt och pedagogiskt verktyg. Vi ser gärna att du har en flerspråkig kompetens.

Du har körkort B.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Fackliga företrädare

Malin Jonsson
Lärarförbundet
026-17 83 83

Linda Olsson
Lärarnas Riksförbund
026-17 99 19

Mathilda Bergström
Skoledarförbundet
026-17 71 81

Kurt Hjalmarsson
Lärarförbundet Skolledare
026-17 98 84

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun