Elevcoach 50 % till Bergby centralskola åk 4-9

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.


Arbetsbeskrivning

Bergby centralskola ligger i samhället Bergby 3,5 mil utanför Gävle med närhet till naturen. Bergby är en högstadieskola ca 300 elever och 52 medarbetare. Vi arbetar för att våra elever ska få ökad motivation och drivkraft. Att de ska utveckla sin ansvarskänsla och få inflytande över sitt skolarbete och hitta sätt att samarbeta med andra. Vi arbetar även med att ta tillvara på elevernas nytänkande och kreativa sidor.

Nu söker vi en ny kollega till oss på Bergby centralskola åk 4-9 för en visstidsanställning tom juni-18. I rollen som elevcoach kommer du att vara en viktig resurs i Bergby Centralskolas trygghetsarbete. Ett trygghetsarbete som vilar på Gävlemodellens systematik och vår gemensamma värdegrund. Du kommer att arbeta som en social koordinator för att skapa goda kontakter med såväl elever, såsom andra medarbetare och vårdnadshavare.

I dina arbetsuppgifter ingår att aktivt arbeta med trygghetsarbete, både främjande och förebyggande, men också med utredningar och uppföljningar. Du kommer således också att vara en viktig del i skolans Trygghetsteam, där också skolledare, skolsköterska, kurator, SYV och personalutbildare ingår.

Att leda rastaktiviteter och att stötta elever både socialt och i sin kunskapsutveckling är också viktiga delar i detta varierande och spännande uppdrag, samt vid behov nära kontakt med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Ett krav är du har gymnasieexamen. Pedagogisk högskoleutbildning av något slag är meriterande.
Du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom skolan.
Du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Dessutom vill vi att:
*Du är en god förebild för barn och ungdomar
*Du har goda ledaregenskaper
*Du brinner för att engagera och aktivera andra
*Du är drivande med egna idéer som utvecklar verksamheten

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid 50 %
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2018-06-30 Tidsbegränsad anställning under vårterminen.
Antal platser: 1
Varaktighet: 3-6 månader

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här finns mer information om tjänsten

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-17
Referensnummer: UG 464/17
Sök jobbet här

Kontaktperson

Tobias Winterliv
Bitr. rektor Bergby rektorsområde
Telefon: 026-17 98 88

Fackliga företrädare

Lärarförbundet, Stefan Thunström
Telefon: 026-17 99 20

Lärarnas Riksförbund, Linda Olsson
Telefon: 026-17 99 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun