Socialsekreterare till Utredningsenhet barn

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Utredningsenhet barn arbetar med barn i åldern 0-12 år och deras familjer. Enhetens uppdrag består av att utreda barns behov samt göra förhandsbedömningar i redan pågående ärenden. Uppdraget består också av att följa upp beslutade öppenvårdsinsatser som kontaktperson, kontaktfamilj och familjebehandling samt uppföljning av barn placerade i jourhem, familjehem eller skyddade boenden. Sedan januari 2017 ingår enheten i ett forskningsprojekt tillsammans med Högskolan i Gävle kring socialsekreterares arbetsmiljö. Forskningen är den enda i sitt slag i Sverige och målet är att det ska utmynna i en god arbetsmiljö för socialsekreterare som arbetar med barn och unga.

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter är att utreda barn och familjers behov och besluta om lämpliga insatser. Utredningarna görs enligt BBIC och vi använder Signs of Safety i utredningsarbetet. Inom ramen för utredningen sker samverkan med familjens privata och professionella nätverk, vilket vi ser som mycket viktigt för att bidra till en förändring. Utredningsarbetet ska analyseras och dokumenteras och du kommer även arbeta med att följa upp pågående insatser. För att främja god kvalitet och en god arbetsmiljö erbjuder vi nära arbetsledning och stöd via tre teamledare som leder varsitt team om sex socialsekreterare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Har du en allmän inriktning och/eller en barninriktning på din utbildning är det meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av utredningsarbete kring barn och unga. Du har en problemlösande analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt samt är kvalitetsmedveten i ditt arbete.

För att kunna utföra arbetet på ett tillfredställande sätt behöver du ha lätt för att samarbeta med andra människor och ha ett flexibelt tankesätt för att kunna anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du har god dokumentationsvana och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. För att lyckas i tjänsten ser vi att du har ett gediget intresse för barns levnadsvillkor.

B-körkort och körvana erfordras.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Som medarbetare hos oss har du flextid. Under sommaren tillämpar vi sommartid vilket innebär en timmes förkortad arbetstid per dag under juni, juli och augusti. Du har också möjlighet att växla semesterdagstillägg till lediga dagar och får ett friskvårdbidrag med 1000 kr per år.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Stina Törnlund
Enhetschef
Telefon: 026-17 91 67
E-post: stina.tornlund@gavle.se

Fackliga företrädare

Sara Lasell
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 026-17 89 26
E-post: sara.lasell@gavle.se

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05
E-post: sten.oberg@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun