Lokal utvecklingsledare

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.


Arbetsbeskrivning

Gävle Kommun har avsatt projektmedel för att i samverkan med de som lever och verkar i våra ytterområden utveckla såväl den fysiska miljön som andra förutsättningar för livet på ”landsbygden” i Gävle kommun. Arbetet är i första hand tänkt att ske i lokala utvecklingsgrupper men behöver ledas, koordineras och stödjas av en lokal utvecklingsledare på kommunledningskontoret som i samverkan med politiker och tjänstemän i kommunkoncernen bereder underlag, beslutar och genomför prioriterade aktiviteter.

Vi söker dig som har erfarenhet av den här typen av samordnings- och utvecklingsarbete i landsbygdsfrågor gärna i kommunal regi. Vi ser gärna att du förstår och har erfarenhet av en kommuns organisation och beslutsvägar men också har kunskap om hur samhället i stort är organiserat och fungerar.

Du kommer att möta människor som vill saker, som beslutar och som genomför projekt. Du kommer att fungera som inspiratör, möjliggörare, vägledare och projektledare. En väl utvecklad social förmåga och goda ledaregenskaper är två viktiga framgångsfaktorer i denna utvecklingsledartjänst.

Då en stor del av verksamheten kommer att bedrivas på plats i våra ytterområden kommer arbetet att innehålla en hel del resande. Med tanke på att vi i verksamheten har stor lokal samverkan med många olika grupper kommer en del av arbetstiden att förläggas på kvällar och helger.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning med inriktning mot samhällsfrågor alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av samordnings- och utvecklingsarbete samt att du har god förmåga att leda projekt alternativt annan ledarerfarenhet.

Du har ett brett samhällsperspektiv och god analysförmåga. Du arbetar självständigt, strukturerat och med eget driv. Du har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Att kunna arbeta med flera uppgifter samtidigt är viktigt. Du har förmågan att engagera andra i frågor som rör området och skapar med hjälp av din personlighet förtroendefulla samarbeten med personer på olika nivåer såväl inom som utanför kommunen.

Du har ett gott bemötande, har god förmåga att samarbeta och värnar om hög kvalitet i ditt arbete i enligt med vår värdegrund. Du har lätt för att kommunicera och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du genomför prioriterade aktiviteter och har förmåga att förflytta dig mellan strategiskt arbete och åtgärdsarbete.
B-körkort erfordras.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Anders Olsson
Chef IT- och utvecklingavdelningen
Telefon: 026-17 81 31

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun