Behandlare till Öppenvårdsmottagning, våld i nära relationer

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Just nu söker vi två behandlare till öppenvårdsmottagning våld i nära relationer.
Verksamheten startade under 2013 och har till uppdrag att erbjuda stöd och hjälp till utsatta och våldsutövare. Målsättningen med arbetet är att synliggöra våldet samt motverka våld och upprepat våld i nära relationer och erbjuda hjälp och stöd. I arbetet ingår rådgivning, kris- och stödsamtal, praktiskt stöd och viss myndighetsutövning. Verksamheten bedrivs i egna lokaler och arbetsgruppen består av tre behandlare.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten kräver att du har kunskap, erfarenhet och förmåga att möta och ge stöd samt hjälpa personer/familjer utsatta för våld och våldsutövare. I arbetet ingår rådgivning, kris- och stödsamtal och viss praktiskt stöd. Insatserna ges till vuxna och barn. Verksamheten har också ett viktigt uppdrag att bidra till hela förvaltningens utvecklingsarbete kring våld i nära relationer, genom omvärldsbevakning och att forma nya metoder. Du ska tillsammans med dina kollegor medverka till att verksamheten utvecklas enligt fastställda ramar och uppdrag.

Kvalifikationer

Socionomutbildning eller annan likvärdig akademisk utbildning som i kombination med erfarenhet och personlig lämplighet av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Tjänsten kräver att du har mångårig erfarenhet av psykosocialt arbete och att du är väl insatt i och har erfarenhet av kris- och stödsamtal. Dokumenterad kunskap och kompetens av våld i nära relationers mekanismer och konsekvenser.

Det är meriterande om du har genomgått grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande steg 1 samt kunskap och erfarenhet av hedersrelaterat våld och förtryck. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och god initiativ- och samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde 1:a september
Antal platser: 2

Övrigt

Som medarbetare hos oss har du flextid. Under sommaren tillämpar vi sommartid vilket innebär en timmes förkortad arbetstid per dag under juni, juli och augusti. Du har också möjlighet att växla semesterdagstillägg till lediga dagar och får ett friskvårdbidrag med 1000 kr per år.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Lars Lodin
Avdelningschef
Telefon: 026- 17 29 90
Mobil: 070-414 18 33
E-post: lars.lodin@gavle.se

Fackliga företrädare

Sara Lasell
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 026-17 89 26
E-post: sara.lasell@gavle.se

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05
E-post: sten.oberg@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun