Biträdande rektorer till våra grund- och grundsärskolor

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Nu söker vi tre biträdande rektorer som vill vara med och utveckla vår verksamhet inom grund- och grundsärskolan!

En biträdande rektor till Lillhagsskolan 7-9

Lillhagsskolan 7-9 är en väl fungerande skola med drygt 320 elever och 40 lärare - en skola för alla och en skola att längta till. Vi lägger stor vikt vid att eleverna är trygga hos oss, att vi skapar en god relation till alla våra elever och vårdnadshavare. Vi vet att alla elever kan lyckas med sina studier här. Lärarna är behöriga i sina ämnen, innehar lärarlegitimation och trivs med sitt arbete.

En biträdande rektor till Ulvsäterskolan 1-3

Sätra är ett mångkulturellt område och på Ulvsäterskolan möts elever från olika kulturer och lär av varandra. Vi arbetar aktivt med våra prioriterade områden: Integration & värdegrund, språk & kommunikation och entreprenöriellt lärande. El Sistema verksamhet finns för alla skolans elever i ett samarbete med Kulturskolan. Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och en likvärdig skola med hög kvalité.

En biträdande rektor till Sätraskolan ( enheterna Lilla- och Stora Sätraskolan) 4-9 grundskolan och 6-9 grundsärskolan.

Sätraskolan är en skola med både mångkultur och mångfald. Ett långsiktigt arbete bedrivs på enheterna som ska leda till trygghet och ökad måluppfyllelse. På skolan arbetar du tillsammans med en annan biträdande rektor.

Arbetsbeskrivning

I rollen som biträdande rektor och pedagogisk ledare har du ansvar för skolans fortsatta utveckling. Ditt uppdrag är att tillsammans med lärarna leda arbetet med en tydlig inriktning mot elevers lärande. I dina arbetsuppgifter ingår både att planera och organisera, såväl som att följa upp och utvärdera. I ditt arbete stödjer du dig naturligt på skolans olika styrdokument.

Du är arbetsledare på skolan vilket innefattar ansvar för elev-, personal- och utvecklingsfrågor. Du ansvarar för rekrytering av skolans personal och genomför medarbetar- och lönesamtal. I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för systematiskt arbetsmiljöarbete och tjänsteplanering. Du verkar för att utveckla samarbete och samverkan så att kontakterna med såväl förskolan som skolan stärks.

Du är direkt underställd rektor för rektorsområdet och ingår tillsammans med övriga biträdande rektorer i områdets ledningsgrupp. Du deltar i ledning och utveckling av områdets verksamhet och det systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet. Kvalitets- och utvecklingsfrågor är självklara ledstjärnor för ledningsgruppen. I rektorsområdet finns ett väl inarbetat elevhälsoteam där skolkurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, rektor och biträdande rektor ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi ser gärna att du har skolledarerfarenhet och erfarenhet av utvecklingsarbete i skolan. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen eller motsvarande ledarutbildning. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning. För tjänsten som biträdande rektor på Sätraskolan 4-9 grundskola och 6-9 grundsärskola är det meriterande med erfarenhet av arbete med barn med särskilda behov.

Din syn på skolutveckling tar sin utgångspunkt i modern skolforskning och du har ett tydligt fokus på resultat.

Du är en tydlig och trygg pedagogisk ledare med fokus på elevernas kunskapsutveckling. Du har förmåga att entusiasmera, förankra och leda ett ständigt pågående utvecklingsarbete tillsammans med medarbetarna. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter.

Du har goda kunskaper inom IKT som administrativt och pedagogiskt verktyg.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 3

Övrigt

Fackliga företrädare:
Malin Jonsson, Lärarförbundet, 026-17 83 83
Linda Olsson, Lärarnas Riksförbund, 026-17 99 99
Mathilda Bergström, Skoledarförbundet, 026-17 71 81
Kurt Hjalmarsson, Lärarförbundet Skolledare, 026-17 98 84

----------------------------------------------------------------------
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Pernilla Dalborg
Rektor, Lillhagen rektorsområde
Telefon: 026-17 72 82

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun