Bygglovshandläggare/byggnadsinspektör

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar framtidens Gävle. På Samhällsbyggnad Gävle är vi 170 medarbetare med bred och djup kompetens som gör Gävle renare, snyggare och tryggare. Här får du som är nytänkande och aktiv goda möjligheter att påverka din egen karriär- och löneutveckling. Hos oss arbetar bland annat arkitekter, GIS-utvecklare, bygglovshandläggare samt gatu- och planingenjörer. Tillsammans gör vi att Gävle växer.

Avdelningen Bygglov hanterar bygglovsansökningar, anmälningar, förhandsbesked och tillsynsärenden samt utövar inspektion i samband med byggnationer. Vi hantera även bostadsanpassningsbidrag och bostadsförturer. Vi är 25 anställda som nu söker två bygglovshandläggare/byggnadsinspektör som vill bli en del av vårt team.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med stort eget ansvar. Du kommer att ingå i ett arbetslag med bred arkitekt- och ingenjörskompetens, vilket ger goda möjligheter till personlig utveckling. Du kommer vara i ett sammanhang där alla på ett eller annat sätt bidrar till att skapa den fysiska miljön i Gävle.

Som bygglovshandläggare/byggnadsinspektör är du delaktigt i att utveckla den byggda miljön i Gävle. Arbetsuppgifterna innefattar handläggande av förhandsbesked, bygglov, genomförande av tekniska samråd, arbetsplatsbesök och upplysnings- och rådgivande till allmänheten i bygglovsprocessens tidiga skeden. Du förbereder och föredrar också ärenden i nämnden. Arbetet berör byggandet i ett brett perspektiv där du både kan verka i delar av eller hela kedjan.

I din roll är du till stor del självständig och beslutsfattande sker i huvudsak på delegation. Rollen är utåtriktad och innebär många kontakter med allmänhet, byggare, konsulter och med andra myndigheter.

Kvalifikationer

Du är utbildad byggnadsingenjör eller arkitekt från universitet/högskola eller har bygglovhandläggarutbildning med tidigare erfarenhet från byggbranschen. Alternativt har du tillgodogjort dig motsvarande kunskap genom din arbetslivserfarenhet. Du bör ha god kunskap om plan- och bygglagen och närliggande lagstiftning.

I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med kommuninvånare, byggare, konsulter och andra myndigheter vilket ställer krav på din förmåga att vara lyhörd och serviceinriktad. Du kommunicera på ett tydligt sätt, vilket innebär att du säkerställer att budskapet går fram och att förväntningarna är tydliga för berörda parter. Du är engagerad i enskilda möten och tar kundernas nuvarande och framtida behov i beaktande när beslut fattas.

Du ser fördelarna och trivs med att samarbeta med andra, både inom arbetslaget såväl som externt. Detta kräver att du har lätt att skapa kontakt med andra människor och underhåller de relationer som ingår i din profession.

För att trivas i tjänsten har du har en väl utvecklad förmåga samt tidigare erfarenhet av att planera, organisera och strukturera ditt arbete på ett, för situationen, effektivt sätt. Arbetet ställer vidare krav på att du är noggrann och kvalitetsmedveten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort och vana av att köra bil krävs.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Åsa A Larsson
Bygglovschef
Telefon: 026-17 89 65
E-post: asa.a.larsson@gavle.se

Fackliga företrädare

Marie Johansson
Vision
Telefon: 026-17 82 19

Kent Holmgren
Sveriges Ingenjörer
Telefon: 026-17 83 69

Josef Wårdsäter
Sveriges Arktiekter
Telefon: 026-17 96 18

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun