Biträdande förskolechef till Bomhus och Sätra förskoleområde

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande förskolechef och pedagogisk ledare har du en nyckelroll för förskolans fortsatta utveckling. Ditt uppdrag är att tillsammans med dina medarbetare leda arbetet med en tydlig inriktning mot barns lärande och utveckling. I dina arbetsuppgifter ingår både att planera och organisera, såväl som att följa upp och utvärdera. I ditt arbete stödjer du dig naturligt på förskolans olika styrdokument.

Som biträdande förskolechef har du ansvar för barn-, personal-, ekonomi- och utvecklingsfrågor för dina förskolor. Du ansvarar för rekrytering av förskolans personal och genomför medarbetar- och lönesamtal. I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för systematiskt arbetsmiljö- och kvalitetsarbete. Du verkar för att utveckla samarbete och samverkan så att kontakterna med förskolor, fritidshem och grundskola stärks.

Du arbetar på uppdrag av förskolechef och ingår i förskoleområdets ledningsteam. Du deltar i ledning och utveckling av områdets verksamhet, det systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Önskvärt är att du har ledarerfarenhet och erfarenhet av utvecklingsarbete med fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för barns utveckling och lärande inom förskolan. Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument.
Har du genomgått kommunens interna rekryteringsutbildning, arbetat som förstelärare, utvecklingsledare eller annan ledarfunktion är det meriterande.

Som ledare är du tydlig och har förmåga att se helheten och arbeta mot uppsatta mål. Du har lätt för att fatta beslut och du är bra på att genomföra besluten inom given ram och tid. Du har förmåga att entusiasmera, förankra och leda ett ständigt pågående utvecklingsarbete tillsammans med medarbetarna.

Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

För dig är kvalitetssäkring en självklarhet liksom att se verksamheten ur ett kundperspektiv.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 2

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun