Förskollärare till Apollogården

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Arbetsbeskrivning

Inom Sörby förskoleområde finns idag 9 förskolor. Förskolan Apollogården ligger i Andersberg som är en del av Sörby förskoleområde. Apollogården består av 6 avdelningar fördelat i två hus. Avdelningarnas barn delar vi in i mindre grupperingar utifrån intresseområden och behov. Till Apollogården söker vi nu två förskollärarkollegor för tidsbegränsade anställningar.

Våra prioriterade målområden i Sörby förskoleområde är Normer och värden, Lärande för hållbar utveckling, Språkutvecklande arbetssätt samt IKT.

På Apollogården lägger vi stor vikt vid språk och kommunikation, matematik, teknik, skapande verksamhet och den sociala kompetensen i arbetet med våra kompetenta barn.

Vi använder oss ofta av skogen som finns runtomkring förskolan i vår undervisning och som en del av vårt arbete med Lärande för hållbar utveckling. Det odlingsarbete vi har med barnen samt det högläsningsarbete som vi har tillsammans med biblioteket är också en del av det långsiktigt hållbara arbetet.

Vår egen kock arbetar utifrån ett klimatsmart tänk när vi förses oss med välsmakande och näringsrik mat!

På Apollogården är hörnstenarna i verksamheten vår demokratiska värdegrund, delaktighet och ett lustfyllt lärande genom leken.
På Apollogården arbetar vi för att barnen ska stärka sin självbild och verksamheten planeras utifrån barnens individuella behov i gruppen- med gruppen.

På Apollogården är vi viktiga för att vi är just de vi är. Unika och fantastiska!

Kvalifikationer

Examen från förskollärarutbildning samt förskollärarlegitimation. Vi vill också att du som söker:
- Är väl förtrogen med läroplanen för förskolan
- Driver och utvecklar arbetet på förskolan i enlighet med styrdokumenten
- Ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete
- Ska kunna arbeta både självständigt och i arbetslag
- Vill utveckla dig själv som pedagog
- Har lätt för att kommunicera och samarbeta med barn, föräldrar och kollegor
- Arbetar enligt Gävle Kommuns värdegrund
-Använder dig av TAKK

Önskvärt för en av tjänsterna är att du behärskar arabiska i tal och skrift.

Meriterande är att du har intresse av;
-Odling, skog och natur
-Specialpedagogik
- Skapande verksamhet

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid 100 %
Tillträde enligt överenskommelse.
Ett vikariat under perioden aug 2017 - juni 2018 samt ett under höstterminen 2017.
Antal platser: 2
Varaktighet: 6 månader eller längre

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här finns mer information om tjänsten

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun