Sjukhuslärare, Solängens rektorsområde

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.


Arbetsbeskrivning

Din roll som sjukhuslärare är att möta elever från grundskolans åk 1 till och med gymnasiet som vistas för somatisk vård på sjukhusets barn- och ungdomsavdelning, och därför inte kan delta i undervisningen på sin hemskola. Du skapar en undervisningssituation som i så hög utsträckning som möjligt motsvarar elevens undervisning på hemskolan, det vill säga en undervisning som symboliserar det friska hos barnet eller den unge.

All undervisning sker utifrån elevens behov och förutsättningar. Fokus ligger på att aktivt hitta strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. Något som förutsätter ett nära samarbete med elevens hemskola, vårdnadshavare och vårdpersonal. I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att inhämta pedagogiska planeringar från hemskolan, att skapa förutsättningar för undervisning utifrån elevens skolform, att återkoppla till hemskolan och att planera för återgång till ordinarie undervisning. Det förekommer att sjukhuslärare lämnar bidrag till pedagogiska kartläggningar, utredningar och åtgärdsprogram. Sjukhusundervisning bedrivs mestadels en till en men kan också ske i en liten grupp. Sjukhuslärare arbetar i en organisation med en strängare sekretesslagstiftning än t.ex. elevernas hemskolor.

Kvalifikationer

Du är legitimerad grundskollärare med bred ämneskompetens och Du har mångårig pedagogisk erfarenhet av att ha arbetat och undervisat barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Det är meriterande om Du, utöver din grundskollärarutbildning, även är utbildad speciallärare eller specialpedagog samt att Du har god digital kompetens. Du är väl insatt i skolans styrdokument och Du har lätt för samarbete med andra men du kan även arbeta självständigt. Du är flexibel, ser möjligheter istället för hinder och olikheter som berikande. Du är positiv, uppdragsmedveten och gillar nya utmaningar. Du är en varm och öppen personlighet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och ett genuint intresse för elever i behov av särskilt stöd och pedagogisk utveckling i en föränderlig värld.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Augusti 2017 eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun