Resursrektor/förskolechef till Utbildning Gävle

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Utbildning Gävles verksamhet är organiserad i åtta förskoleområden och åtta rektorsområden inom grundskoleutbildningen samt tre gymnasieenheter. I denna tjänst kommer du att arbeta övergripande inom hela Utbildning Gävle som resursrektor/förskolechef. Vi är en stor organisation med hög tillit och stort engagemang. Vi har höga förväntningar på såväl barn och elever som medarbetare. Allt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra barn och elever.


Arbetsbeskrivning

Som resursrektor/förskolechef kommer du att arbeta inom Utbildning Gävle tillsammans med övriga rektorer och förskolechefer. I din roll som resursrektor/förskolechef ger du nya skolledare möjligheten att få coachning. Vi söker dig som ser ett värde i att få medverka till att nya skolledare utvecklas och växer i sin yrkesroll. Gör Gävles framtid!

Uppdraget innebär att samordna introduktionen av nyanställda skolledare. Tillsammans med den nyanställdes chef ansvarar du för att rätt stöd och coachning ges. Vilket ger den nyanställde skolledaren stöd, inspiration och effektiv kompetensutveckling. I uppdraget ingår även, om vakanser uppstår, att arbeta som skolledare inom förskola och skola under rekryteringsperioden.

Du arbetar genom ett tydligt och coachade ledarskap, enskilt och i grupp, där du utgår från skolans olika styrdokument. Du ska i ditt arbete utgå från den nyanställde skolledarens vilja till lärande och utveckling för ett långsiktigt hållbart ledarskap.

Som resursrektor/förskolechef är du direkt underställd grundskolechef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsexamen med pedagogisk inriktning. Du har lång arbetslivserfarenhet som rektor eller förskolechef. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning. Har du genomgått rektorsprogrammet är det meriterande.

Du har ett ledarskap som motiverar och engagerar. Du är lösningsfokuserad och har förmåga att inspirera och skapa delaktighet.

För att du ska trivas och lyckas i detta uppdrag är det av stor vikt att du är trygg i din yrkesroll. Som person är du kommunikativ, inlyssnande, flexibel och ödmjuk.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Eva Levin
Grundskolechef
Telefon: 026-17 98 93

Camilla Larsson
Chef för förskolan
Telefon: 026-17 95 69

Fackliga företrädare

Malin Jonsson
Lärarförbundet
Telefon: 026-17 83 83

Mathilda Bergstrröm
Skolledarförbundet
Telefon: 026-17 71 81

Linda Olsson
Lärarnas Riksförbund
Telefon: 026-17 99 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun