Kurator till Sprintgymnasiet

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Sprintgymnasiet är en arbetsgrupp bestående av fyra medarbetare som arbetar samordnande och spänner över flera skolformer/aktörer såsom grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och arbets-förmedling. Målgruppen är nyanlända ungdomar i åldern 16-24 år. Du blir en viktig kugge för att tillsammans med de andra i projektet stötta ungdomarna i deras utveckling och lärande.

Vi samordnar våra insatser med de andra verksamheternas berörda rektorer och kuratorer.

Arbetsbeskrivning

Som skolkurator kommer du att arbeta förebyggande och hälsofrämjande i syfte att
stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.

Som skolkurator arbetar du bland annat med att:
- Genomföra utredande, rådgivande och bearbetande samtal med enskilda elever och
deras familjer
- Ansvara för externa kontakter med andra myndigheter mm
- Initiera skolpedagogiska utredningar
- Utreda och bedöma den skolsociala situationen för enskilda elever
- Vara behjälplig med alla former av studieekonomi för de studerande.

Kvalifikationer

Socionomexamen. Erfarenhet av kuratorsarbete med nyanlända ungdomar är meriterande.

Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och uttrycker dig ledigt i tal och skrift samt har god datorvana. Du har förmåga att skapa goda relationer och arbetar utifrån en positiv elevsyn med engagemang och värme som stimulerar och stödjer eleverna. Du bör besitta hög integritet och tycka om att ha många kontaktytor inom organisationen. Du tar ansvar för ditt uppdrag prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt. Vi sätter stort värde på ledarskapsförmåga, självständighet och målorientering. Du har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar.

Du ska kunna styrka dina meriter med dokumentation samt goda referenser.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-08-07
Tidsbegränsat till: 2019-02-28
Antal platser: 1
Varaktighet: 6 månader eller längre

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun