Lärare på det industritekniska programmet

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Polhemsskolan är Gävle största gymnasieskola med ca 1450 elever. På Polhemsskolan finns 9 nation-ella program, fem introduktionsprogram och gymnasiesärskolan med 7 program. Skolan är indelad i 5 sektorer som leds av varsin biträdande rektor medan rektor har övergripande ansvar för verksamheten. På Polhemsskolan finns väl utvecklade arbetslag och ett omfattande kvalitetsarbete vars syfte är att öka elevernas måluppfyllelse.Polhemsskolan håller hög kvalitet på sina utbildningar och ansvarar för den teoretiska delen av industritekniska programmet. Det praktiska lärandet sker till största delen på något av de fyra världsledande företagen Billerud Korsnäs, Stora Enso, Smurfit Kappa eller Rottneros, som medverkar i utbildningen.

Arbetsbeskrivning

Lärare på det industritekniska programmet med inriktning processteknik. Det industritekniska programmet är upplagd som en lärlingsutbildning år 2 och 3, vilket betyder att stor del av karaktärskurserna ligger på APL. I arbetet ingår också samordning av APL-platser, ta fram material till handledare på företa-gen, samt ha ett nära samarbete med företagen och handledarna. Tillsammans med kollegor och skol-ledning ha ett övergripande ansvar för att stimulera och hitta lösningar så att eleverna utvecklas på bästa möjliga sätt.

Kvalifikationer

Legitimerad gymnasielärare med inriktning processteknik enl. skollagens behörighetskrav. Meriterande är kunskaper och erfarenheter om massa- och pappersindustrin, samt tidigare arbete med APL-frågor. Arbetet kräver stor samarbetsförmåga, ett lösningsfokuserat arbetssätt samt ett positivt förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här finns mer information om tjänsten

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Jonas Johanesson
Biträdande rektor
Telefon: 026-17 92 55
E-post: jonas.johannesson@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun