Chef till Kommunala Lantmäterimyndigheten

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar framtidens Gävle. På Samhällsbyggnad Gävle är vi 170 medarbetare med bred och djup kompetens som gör Gävle renare, snyggare och tryggare. Här får du som är nytänkande och aktiv goda möjligheter att påverka din egen karriär- och löneutveckling. Hos oss arbetar bland annat arkitekter, GIS-utvecklare, bygglovshandläggare samt gatu- och planingenjörer. Tillsammans gör vi att Gävle växer.

Lantmäterimyndigheten i Gävle kommun, KLM, är en självständig myndighet som tillhör avdelningen Lantmäteri och geografisk information. KLM ansvarar för fastighetsbildning, fastighetsregistrering och den officiella registerkartan inom hela kommunen. Det innebär att KLM utför olika typer av lantmäteriförrättningar, t.ex. avstyckning, fastighetsreglering, bildande av gemensamhetsanläggningar och ledningsrätter för allmännyttiga ledningar. Genom lantmäteriförrättningen skapas förutsättningar för finansiering, genomförande och förvaltning av byggprojekt för såväl bostäder som arbetsplatser.

Arbetsbeskrivning

Som Lantmäterichef har du ett övergripande ansvar för Lantmäterimyndighetens verksamhet. Du leder och fördelar arbetet och är en viktig del i kommunens utveckling samt stödjer förrättningslantmätarna med din kunskap och erfarenhet.
Avdelningen har totalt 27 medarbetare varav 10 stycken arbetar på Lantmäterimyndigheten.

Lantmäterimyndigheten har en viktig roll under hela den kommunala planprocessen och tyngdpunkten ligger på frågor kring detaljplanens genomförande. Myndigheten ansvarar för fastighetsförteckningar och grundkartor samt granskar plankartor, bestämmelser och genomförandedelen i planbeskrivningen.

På Lantmäterimyndigheten handläggs ungefär 200 ärenden per år. Efterfrågan på lantmäteritjänster har ökat kraftigt de senaste åren eftersom Gävle utvecklas snabbt.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen, från lantmäteriområdet eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har mångårig arbetslivserfarenhet inom lantmäteriområdet.

Meriterande är om du tidigare drivit projekt, haft gruppledaransvar eller tidigare varit chef samt har erfarenhet från offentlig sektor.

Du har god samarbetsförmåga och skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Du når framgång genom samsyn och samverkan, kompromissar och arbetar lösningsfokuserat.

Du har en god kommunikationsförmåga och du utrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

B-Körkort krävs.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Fackliga företrädare

Maria Johansson
Vision
026 - 17 82 19

Dan Ageborn
JUSEK
026-17 82 17

Kent Holmgren
Sveriges ingenjörer
026-17 83 69

Josef Wårdsäter
Sveriges Arktiekter
026-17 96 18

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Tommy Köhn
Avdelningschef Lantmäteri & Geografisk Information
Telefon: 026-17 83 70
E-post: tommy.kohn@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun