Gävle miljögala 2016

Gävles miljöpriser

Gävle kommun har siktet inställt på att bli en av Sverige bästa miljökommuner och vi är på god väg att nå dit!
För att nå hela vägen fram behöver vi som bor, arbetar och driver företag tillsammans hjälpas åt.

Miljöpriserna Gävles miljöhjälte, Gävles unga miljöhjälte och Årets grönaste företag är ett sätt för Gävle kommun att uppmuntra det som sker och delas ut till gävlebor och företag som gör det där lilla extra som bidrar till en ännu bättre miljö i Gävle.

2016 års pristagare tillkännagavs på Gävle Miljögala den 7 november. Nedan ser du presentationer av Gävles miljöhjältar och grönaste företag.

Gävles miljöhjälte och Gävles unga miljöhjälte: Lasse Dahlund och Lisa Walleräng

Gävles miljöhjälte - motivering

Utmärkelsen Gävles miljöhjälte går till en riktig vardagshjälte. Om alla var som vår miljöhjälte skulle vi inte behöva ställas inför de miljöutmaningar som vi står inför idag. Det han gör i sin vardag i stort som smått - han återvinner, cyklar och motiverar andra i sin familj och omgivning att göra rätt bidrar konkret till att nå de miljömål vi har i Gävle.

Gävles miljöhjälte 2016 heter Lasse Dahlund!

Gävles unga miljöhjälte - motivering

Utmärkelsen Gävles unga miljöhjälte går till en ung person som verkligen är utöver det vanliga när det gäller miljötänk och att ha en bra insikt i hur hela kretsloppet fungerar. Bland annat genom att bara handla närproducerade mejeri- och köttprodukter visar hon att hon värnar om både djur, bonden och miljön i våra svenska jordbruk.

Gävles unga miljöhjälte 2016 heter Lisa Walleräng!

 Årets grönaste företag: Gefleortens mejeri

 

Motivering

Utmärkelsen Årets grönaste företag går till ett företag som inte är ett standardföretag, de uppfyller KRAVen att arbeta långsiktigt och bidrar till att nå flera av Gävles miljömål, allt från fler betande kossor till minskade koldioxidutsläpp. Och de levererar ekologiska produkter som grädde på moset.

Årets grönaste företag är Gefleortens mejeri!