Nyhetsarkiv

 • 161116

  Bytagrejer-dag 26 november Gävle Stadshus

  Välkomna till Bytagrejer-dag i Gävle! Hitta bästa julklappen!När: Lördag 26 november 11-14 med möjlighet att lämna in saker från 10Var: Gävle Stadshus, Spegelsalen, Drottninggatan 22 Så här går det till:Du lämnar in max 5 saker och får då 5 biljetter. Sedan kan du gå omkring och välja bland de saker som andra lämnat in och använder biljetterna när du hittat saker som du tar med hem.Det går att lämna allt från jul-, köks-och sportgrejer till hembakt, kläder, växter och spännande böcker. Vi bjuder på ekologisk fika när du berättar vad du tycker om Bytagrejer-dagen!

 • 161103

  Utbildning Gävle nominerade till Miljöstrategipris

  Utbildning Gävle har nominerats till Miljöstrategipriset för deras strategiarbetet kring lärande för hållbar utveckling. Vinnaren utses under Miljöstrategidagarna i Stockholm den 10-11 november.

 • 161018

  Sökes: blivande Vintercyklister

  Vintercyklisten - för dig som bor eller verkar i Gävle kommun och som väljer att hoppa in i bilen när vintern närmar sig istället för att fortsätta cykla. Även de som är brukar köra bil året runt är välkomna att söka!

 • 160909

  Minimässa anslutning Vatten och avlopp 24/9

   För dig som bor på Norrlandet, Forsby och Rörberg Snart är det dags för dig att gräva, bygga och ansluta till kommunalt Vatten, avlopp och bredband. Vi vill underlätta för dig genom att skapa en mötesplats för dig, entreprenörer och oss arrangörer. Välkomna till Lilla Gasklockan den 24 september kl 10-14 i Gävle! Läs mer om minimässan 

 • 160817

  Frukostmöte 30/8 Finanseringsmöjligheter för elladdare

  Funderar du som företagare på att installera elladdare för elbilar? Då är du välkommen på vårt frukostmöte den 30 augusti där du får veta allt från vilka elladdare som finns till hur du kan söka delfinansiering från Klimatklivet,  Naturvårdsverkets satsning på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta.

 • 160706

  Gävle trea i rankning av hållbara transporter

  Gävle kommun arbetar framgångsrikt med att få fler invånare att cykla, gå och åka kollektivt. Det anser företaget Trivector som listar Gävle som Sveriges tredje bästa stad när det handlar om hållbara transporter.

 • 160629

  Gävle är Sveriges sjätte bästa miljökommun

  Gävle kommun har utsetts till Sveriges sjätte bästa miljökommun av tidningen Aktuell hållbarhet. - Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger kommunalrådet Ann-Helen Persson (C).

 • 160627

  Hyr cykel i Gävle i sommar!

  Från och med den 1 juli  till den sista augusti kan du som besöker eller bor i Gävle hyra cykel. Cyklarna finns vid Rådhustorget och Centralstationen. Ladda ner appen Donkey Republic där du bokar och betalar för cykeln.

 • 160619

  Här får Åbyggeby förskola en trädgård

  Skolträdgårdar ska lära barnen om både plantering och hållbar utveckling. Ett initiativ som kommer ur Gävles nya miljöstrategi.

 • 160520

  Gävle kommun ökar andelen miljöbilar i allt snabbare takt

  I den årliga nationella undersökning Miljöfordondiagnos 2016, där kommunernas och landstingens fordonsflottor granskas, kan vi se att Gävle snabbt avancerar i kategorin ”Störst förbättring” i andel miljöbilar.