Nyhetsarkiv

 • 170222

  Gävles första kemikaliesmarta förskola

  Nyöppnade Östers förskola är Gävles första kemikaliesmarta förskola. Här är allt från leksaker till stolar miljömärkta. Miljötänket har påverkat även sådant som städningen och i köket satsar kocken på ekologiskt och närproducerat.

 • 170208

  Sök stöd för att energieffektivisera hyresbostäder

  Nu kan du som fastighetsägare söka stöd för att renovera och energi-effektivisera hyresbostäder. Det finns 778 miljoner kronor att ansöka om under 2017.

 • 170125

  Det goda livet i Gävle 2030

  Hur vill ungdomarna att ett hållbart Gävle ser ut och fungerar 2030? Hur ser staden ut, hur fungerar integrationen, vad äter vi, hur utövar vi idrott och vilken roll har GIS? Den 21 mars ska elever från Borgarskolan, Polhemsskolan, Vallbacksskolan och Vasaskolan presentera sina projektarbeten och idéer för hur livet i Gävle 2030 kan se ut. Medverkar under dagen gör även politiker, tjänstemän, företrädare för näringslivet och intresseorganisationer med flera som kan ge feedback, diskutera ämnena och ta med sig idéer. Läs mer om satsningen på bloggen: https://detgodalivetigavle.webbstjarnan.nu/hashtagg#dglgavle!

 • 161116

  Bytagrejer-dag 26 november Gävle Stadshus

  Välkomna till Bytagrejer-dag i Gävle! Hitta bästa julklappen!När: Lördag 26 november 11-14 med möjlighet att lämna in saker från 10Var: Gävle Stadshus, Spegelsalen, Drottninggatan 22 Så här går det till:Du lämnar in max 5 saker och får då 5 biljetter. Sedan kan du gå omkring och välja bland de saker som andra lämnat in och använder biljetterna när du hittat saker som du tar med hem.Det går att lämna allt från jul-, köks-och sportgrejer till hembakt, kläder, växter och spännande böcker. Vi bjuder på ekologisk fika när du berättar vad du tycker om Bytagrejer-dagen!

 • 161103

  Utbildning Gävle nominerade till Miljöstrategipris

  Utbildning Gävle har nominerats till Miljöstrategipriset för deras strategiarbetet kring lärande för hållbar utveckling. Vinnaren utses under Miljöstrategidagarna i Stockholm den 10-11 november.

 • 161018

  Sökes: blivande Vintercyklister

  Vintercyklisten - för dig som bor eller verkar i Gävle kommun och som väljer att hoppa in i bilen när vintern närmar sig istället för att fortsätta cykla. Även de som är brukar köra bil året runt är välkomna att söka!

 • 160909

  Minimässa anslutning Vatten och avlopp 24/9

   För dig som bor på Norrlandet, Forsby och Rörberg Snart är det dags för dig att gräva, bygga och ansluta till kommunalt Vatten, avlopp och bredband. Vi vill underlätta för dig genom att skapa en mötesplats för dig, entreprenörer och oss arrangörer. Välkomna till Lilla Gasklockan den 24 september kl 10-14 i Gävle! Läs mer om minimässan 

 • 160817

  Frukostmöte 30/8 Finanseringsmöjligheter för elladdare

  Funderar du som företagare på att installera elladdare för elbilar? Då är du välkommen på vårt frukostmöte den 30 augusti där du får veta allt från vilka elladdare som finns till hur du kan söka delfinansiering från Klimatklivet,  Naturvårdsverkets satsning på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta.

 • 160706

  Gävle trea i rankning av hållbara transporter

  Gävle kommun arbetar framgångsrikt med att få fler invånare att cykla, gå och åka kollektivt. Det anser företaget Trivector som listar Gävle som Sveriges tredje bästa stad när det handlar om hållbara transporter.

 • 160629

  Gävle är Sveriges sjätte bästa miljökommun

  Gävle kommun har utsetts till Sveriges sjätte bästa miljökommun av tidningen Aktuell hållbarhet. - Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger kommunalrådet Ann-Helen Persson (C).