Nyhetsarkiv

 • 170629

  Gävle Sveriges näst bästa miljökommun!

  Gävle fortsätter att klättra i Aktuell hållbarhets mätning av Sveriges bästa miljökommun. I årets rankning klättrar Gävle upp till en andraplats, endast slagna av Helsingborg.

 • 170620

  Gävle kan utses till Sveriges bästa miljökommun

  För andra året i rad är Gävle med i toppstriden när tidningen Aktuell hållbarhet utser Sveriges bästa miljökommun. Förra året hamnade Gävle på sjätte plats av Sveriges 290 kommuner. Under vecka 25 släppte tidningen de tio kommuner som toppar listan i år, och Gävle är en av finalisterna. Den exakta placeringen offentliggörs onsdag 28 juni. Se film. Läs även mer här.

 • 170508

  Forsbacka skola vinnare Matsvinnsduell

  Forsbacka skola är en av många skolor i Sverige som under perioden 1 - 31 mars deltog i Sodexos initiativ att minska matsvinnet i Sveriges skolor. Målet är att minska matsvinnet med 10 % under 2017. Det målet överskred Forsbacka skola med råge, de minskade matsvinnet med hela 34,6 %. Som uppmuntran kommer de serveras en favoriträtt samt en dessert, Grattis Forsbacka! Här är resultatet från de skolor som vann. Läs mer om Matsvinnsduellen. 

 • 170502

  Helt ok att äta Gavleåns fisk

  Under augusti 2016 fångades gösar och abborrar i Gavleån för att ta reda på mer om vilka miljögifter som finns i fisk här. Resultaten visar att man kan äta de fiskar som fångas i Gavleån utan risk om man följer de kostråd som Livsmedelsverket gett ut. Undersökningen är samlade i en rapport:  Läs hela rapporten

 • 170502

  Kick-off Hållbart Näringsliv 4 maj

  Hållbart Näringsliv Gävle är ett nätverk som bidrar till ett lönsamt, attraktivt och hållbart företagande i Gävle. Välkommen att höra mer om nätverket och om Cykelvänlig arbetsplats, ett konkret sätt för en arbetsplats att arbeta med hållbarhet. Datum: torsdag 4 majTid: 7:50-9:30Plats: KS-salen, Stadshuset Drottninggatan 22 För mer information och anmälan till Kick-offen.

 • 170427

  Kom och prova framtidens miljöbilar 11 maj

  På plats finns de senaste el, biogas och vätgasbilarna som väntar på att få provköras, personer som till vardags redan kör miljöbilar samt experter på miljö och miljöbränslen. Plats: Stortorget, GävleTid: 10.00–13.00Vi bjuder på lokalproducerat fika! Mycket välkomna! Läs mer om dagen.

 • 170427

  Cykeldag på Stortorget 6 maj

  Gävle kommun är Sveriges sjätte bästa miljökommun och siktar på att bli ännu bättre. Kom och inspireras av dagens cykelaktiviteter! Tid: lördag den 6 maj 11-15Plats: Stortorget i Gävle Välkomna! För mer information om vad som händer  

 • 170421

  Ungdomarnas Gävle 2030

  Hur vill ungdomar att Gävle ska se ut 2030? Den 21 mars presenterade elever, under ett så kallat Rådslag på Högskolan i Gävle, från Borgarskolan, Polhemsskolan, Vallbacksskolan och Vasaskolan sina projektarbeten och idéer för hur "Det goda livet Gävle 2030" kan se ut. Medverkande under dagen var även politiker, tjänstemän, företrädare för näringslivet och intresseorganisationer med flera som kunde ge feedback, diskutera ämnena och ta med sig idéer. Sammanfattning Rådslag och projektarbeten Det goda Livet 2030

 • 170410

  Var rädd om vårt vatten

  Tvätta bilen i biltvätt och odla giftfritt i din trädgård - tillsammans kan vi bidra till att hålla Gävles åar, sjöar och hav rena från gifter och föroreningar.

 • 170406

  Gävle laddar upp med laddstolpar

  Idag finns 23 laddstolpar för elbilar runt om i Gävle kommun. Snart kommer ytterligare 83 stolpar att sättas upp. I första hand är det Omvårdnad Gävle som får tillgång till laddstolparna, men en del av dem kommer även att kunna användas av allmänheten. Det är ett bidrag från Naturvårdsverket (Klimatklivet) på 1,7 miljoner kronor som gör satsningen möjlig. Gävle kommun kommer under 2017 att bli den kommun där det finns flest laddstolpar sett till folkmängden.