Du är här: 

Låna en elcykel på Stadsbiblioteket

Låna cykel på Stadsbiblioteket

Från och med tisdagen den 8 november kan den som önskar låna en elcykel på stadsbiblioteket i Gävle med sitt bibliotekskort.

-Vi vill ge Gävleborna en möjlighet att låna en el-cykel för att prova på hur den fungerar eller om man tillfälligt är i behov av en cykel. Elcykeln är bekväm och stabil. Den är perfekt i snö- och slasktider, eftersom den är utrustad med vinterdäck. Och den höstliga motvinden står sig slätt när den lilla elektriska motorn kickar in, säger Erica Embretsen Almer, enhetschef Stadsbiblioteket i Gävle.

Stadsbiblioteket har öppet 365 dagar om året, ligger centralt i stan och har dagligen ett par tusen besökare och är en bra plats för utlåningen.

-Det är ett litet bidrag i Gävle kommuns ambition om att bli en av de bästa miljökommunerna i Sverige, menar Erica Embretsen Almer.

Ställ bilen ett par dagar och prova ett miljövänligt alternativ. Lås, hjälm och cykelkorg (att fylla med bibliotekets böcker, skivor och filmer) ingår i lånet som är på tre dagar. Du både lånar och lämnar tillbaka cykeln på stadsbiblioteket. Det enda du behöver är ett bibliotekskort och ID-handling. Du måste också vara över 18 år.

På måndag den 7 november finns medarbetare från stadsbiblioteket på plats på Miljögalan i Konserthuset och berättar om elcykeln.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-01-17