Du är här: 

Idrott, motion och friluftsliv

Innebandymatch

Gävle är en idrottskommun som ligger med i Sverigetoppen i många idrottsgrenar. Vi arbetar för att idrotten ska vara tillgänglig för alla medborgare på likvärdiga villkor. Detta kallar vi Hållbar idrott, ett idrottspolitiskt program.

Närheten till natur- och friluftsområden ger goda möjligheter till motion och friluftsaktiviteter, allt från utförsåkning till långfärdsskridskor.

Idrott och föreningar

Idrotten är stor i Gävle - bara Stockholm och Göteborg kan konkurrera vad gäller publika lagidrotter och vi ligger med i Sverigetoppen i många olika idrottsgrenar. Det finns många idrottsanläggningar och -hallar i Gävle och många av kommunens egna är bokningsbara på kvällar och helger.

Det finns över 500 ideella föreningar i kommunen. Vill du veta mer om någon förening? Du kan söka direkt i vårt föreningsregister.

Friluftsliv, motion och bad

Gavleån är ett av få vattendrag i Sverige med lax- och havsöringsfiske mitt i staden. I Hemlingby friluftsområde kan du året runt motionera och njuta av naturen. Här finns motionsspår, Hemlingbybacken med snowpark och med lift, lantrasdjur och upplevelsespår.

Fjärran Höjderbadet – Tropicanaland är Gävles största badanläggning med ett stort utbud av lek- och motionsmöjligheter.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-11-16

Följ arbetet med Gävles nya idrottsområde

Läs mer om det nya idrottsområdet på Sätraåsen: Gavlehov - en arenaby för alla www.gavle.se/gavlehov