Fjärran Höjderbadet - Tropicanaland

Oasen i Fjärran Höjderbadet

På Fjärran Höjderbadet i centrala Gävle kan du bada, simma och leka. Här finns motions- och tävlingsbassäng, hopptorn, familjebassäng, stor barnbassäng, bubbelpooler, undervisningsbassäng, relax-spa, doftbastu, gym och utomhusbassänger. Öppet 365 dagar!

Bada och simma

Barn som kommer och badar ensamma utan vuxen måste vara 12 år och kunna simma minst 200 meter. Barn under 12 år måste alltid bada med simkunnig vuxen. Du som förälder/ledare är alltid ansvarig för medföljande barns säkerhet. Läs mer i broschyren med våra badregler som är översatt till engelska, spanska, somaliska, slovenska, finska, farsi, arabiska och kurdiska.

I badlandskapen Barn- och Vuxenoasen med 30 grader i vattnet finns vattenvirvlar, bubbelpooler och vattenrutschbana. Varje lördag har vi Leklördag då vi fyller 25:ans bassäng med roliga leksaker kl 12-16! Du kan boka barnkalas på Fjärran Höjderbadet med några olika menyer.

Motionssimma året runt i vår 25-metersbassäng inomhus. På sommaren kan du även använda 50-metersbassängen utomhus. Det finns alltid minst 2 banor för motionssim.

Träna

På Fjärran Höjderbadet vill vi att alla ska känna sig välkomna. Du som är ovan att träna eller har svårt att komma igång kan få hjälp av oss.

Gym

Vi har lifecyklar, crosstrainers och hantelhörna. Utrustningen i gymmet är anpassad för den som är ovan med träning. Maskinerna är till viss del utvalda för att passa människor med nedsatt rörelseförmåga och är placerade i lokalen utifrån tillgänglighet. Du måste vara 15 år för att styrketräna på Fjärran Höjderbadet.

Gruppträning

Att träna i grupp är både roligt och effektivt. På Fjärran Höjderbadet har vi olika pass i gruppträning både i vatten och i gympasal.

Vattenpass - Träna i vatten

Att träna i vatten är skonsamt och bra för både motion och styrka. Med hjälp av ett flytbälte gör motionären övningar i vattnet och genomarbetar hela kroppen. Vattenspinning är cykling i vatten där vattenmotståndet fungerar som en broms och förhindrar ryckiga och knyckiga rörelser, dessutom minskar risken för belastning i ledernas ytterlägen. Vi har också drop-in vattengympa i egen regi - medel-, intensiv- och rockpass. På kvällar bedrivs vattengympan av föreningar.

Landpass - Träna i gymnastiksal

Fjärran Höjderbadet erbjuder gruppträningspass i gymnastiksalen, vi har gruppträningar såsom MAQ-träning och kettlebells.

Relax-spa

Vi erbjuder våra relax-spagäster varma bubbelpooler, ångbastu och sköna regnstråleduschar. I det gemensamma utrymmet kan du koppla av i sköna vilstolar, läsa tidningar eller böcker. Det finns både en stor gemensam nybyggd bastu och mindre på både dam- och herravdelningen. Som besökare har du tillgång till hela badet med bassänger och oaser.

Utomhusrelax

Relaxa utomhus i våra nybyggda vedeldade badtunnor och bastu. Badtunnorna har en skön vattentemperatur på 36-38 grader och bastun rymmer 20 personer. Öppet för allmänheten under höst, vinter och vår på torsdagkvällar under kandelabersimmet, för relaxgäster även tisdagkvällar. Övrig tid går bastu och badtunnor att boka för grupper. 

Tipsa andra om den här sidan