Kulturpriset 2017

 

Niels Hebert och Linnéa Manzanares tilldelas Gävle kommuns Kulturpris 2017. Priset uppgår till 15 000 kr vardera. 

Niels Hebert är en känd kulturprofil i Gävle och har frilansat som Kultur- och konstskribent i mer än 25 år. Han skriver för regionala tidningar i Gästrikland och i Hälsingland och medverkar i olika kulturella sammanhang.

Niels Hebert får priset för sitt outtröttliga arbete inom Kultur och integration och för hans arbete med att skapa mötesplatser mellan olika generationer och olika kulturer. Niels bidrar till Gävles rika kulturliv i allmänhet och är en avgörande kraft för ett levande Brynäs genom uppstarten av Kulturföreningen Kulturum.

Linnéa Manzanares föddes i Örnsköldsvik, gick konst och form på gymnasiet och har alltid haft en estetisk lust. Hon är idag utvecklingsdirektör inom föreningen "Gävles Unga" och en av de ansvariga inom Kulturhuset Gävle.

Linnéa Manzanares får priset för sin oförtrutna strävan efter att göra Gävle till en bättre plats för alla att verka i. Fokus är inställt på barn och unga och idag är hon bl. a verksamhetsledare i föreningen "Gävles Unga" där hon med varm hand, humor och ett genomgående normkritiskt arbete ständigt möter, inspirerar unga i Gävle med syfte att bygga broar till framtiden i samförståndets och kärlekens tjänst.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-05-23

Gävle kommuns Kulturstipendier 2017!

Här presenteras samtliga 2017 års stipendiater för Gävle kommuns olika kulturstipendier. Läs mer om årets kulturstipendiatier här