Så här arbetar Fältgruppen
Fältgruppen arbetar för att motverka normbrytande beteenden och utanförskap och för att tidigt nå unga som är i en risksituation. Det kan vara både utifrån en aktuell oro eller problematik kring individer eller grupper men också mer långsiktigt. Fältgruppen samarbetar med föräldrar, skola, fritidsgårdar, föreningsliv och andra som kan vara viktiga för unga.
Arbetet är främst riktat mot barn och unga i mellanstadiet och högstadiet. När det behövs genomförs också insatser till både yngre och äldre barn.
Fältgruppens insatser
Fältgruppen arbetar med olika insatser för barn och unga.
kan handla om att barnet befinner sig i, eller i närheten av sammanhang som kan vara olämpliga eller farliga för barnet. Vid samtalen får vårdnadshavaren information om vad
Fältgruppen har uppmärksammat så att vårdnadshavaren får förutsättningar att vägleda sitt barn.
Machofabriken är ett utbildningsmaterial med frågor kring jämställdhet och våld i syfte att ifrågasätta begränsande och destruktiva killnormer. Materialet används i skolklasser eller andra grupper, till exempel lag inom föreningslivet.
Nätverkslaget består av utbildade professionella mötesledare/nätverksledare. Som förälder kan du få hjälp att samla dina anhöriga, släkt och vänner men även professionella för att få
hjälp och samordning kring svårigheter och utmaningar i livet. Du får hjälp av nätverkslaget att bjuda in till ett möte. Mötesledaren/nätverksledaren ansvarar sedan för att det blir ett bra möte som är till hjälp för dig som bjudit in till mötet.
Nödstopp är en insats för att sammanföra föräldrar och professionella när det finns oro för barn och unga i en specifik grupp. Insatsen beställs av exempelvis skola eller fritidsgård och genomförs av medarbetare från Fältgruppen.
Grupperna genomförs med olika teman utifrån gruppens sammansättning och syfte. Exempel på teman kan vara grupptryck, känslor och mående, sociala medier, värderingar och normer. Grupperna genomförs utifrån förfrågan och behov.
Kontakta oss
Relaterade sidor