UFO-spaning och föredrag på ALAM

19 september 2024, 20.00, ALAM - Avan Limbus Art Museum

Tillbaka till kalendariet

UFO-spaning och föredrag på ALAM

Clas Svahn, journalist och ordförande i UFO-Sverige, delar med sig av 50-års erfarenhet som UFO-undersökare.

Lyssna, lär och spana!

Torsdagen den 19 september kl. 20-21
Fri entré

Mörk septemberkväll, supermåne, konstverk som är gjorda för att samla in kosmisk energi. Det är inramningen till föredraget med UFO-Sveriges ordförande Clas Svahn, också känd från TV4-serien ”Ufo-mysteriet med Felix Herngren”, ute på ALAM, Avan Limbus Art Museum intill golfbanan i Gävle.

Ta del av Clas berättelser om den svenska UFO-historien, det svenska försvarets engagemang i frågan, och om ”Archives for the unexplained” i Norrköping, som är världens största i sitt slag. Plus så klart lite spännande observationer som gjorts under Clas 50 år som aktiv UFO-undersökare.

Efter föredraget finns det möjlighet att stanna kvar på platsen och spana efter UFO:n. Eller bara titta på månen.

OBS! Tänk på att ta med något att sitta på, varma kläder och gärna en ficklampa.

Arrangemanget är en del av Gävle Konstcentrums arbetet med att aktivera ALAM, museet som egentligen inte finns.

Läs mer och hitta till ALAM

 

Om ALAM

Ett museum som egentligen inte finns – öppet för alla.

1982 utnämnde Gävlekonstnären och världsmedborgaren Hans Limbus Tjörneryd (1944–2022) den forna soptippen på Avan-området i Gävle till en gigantisk kulturhistorisk installation: ALAM – Avan Limbus Art Museum – var invigt.

ALAM, som ligger intill golfbanan i norra Gävle, är ju inte ett museum i vanlig bemärkelse, utan snarare ett slags icke-museum i den öppna terrängen, världsunikt i sitt slag. I dess underjordiska samlingar finns resterna av kända och okända Gävlebyggnader som rivits under moderniseringen av staden på 1960-talet och deponerats på platsen.

Från och med år 2024 gör Gävle Konstcentrum en satsning på att aktivera ALAM. Informationsskyltar har satt upp på området och en kortfilm om museet har producerats. Utöver det planeras ett antal happenings på platsen under hösten 2024, så att fler får kännedom om detta mycket speciella museum.

ALAM ger en unik möjlighet till fria tankeassociationer och Gävle Konstcentrum ser det som ett led i uppdraget att värna den fria viljan och tanken.

Eventinformation