När det kvinnliga geniet är the bad guy

14 oktober 2024, 18.00, Musikhuset, Sjömanskyrkans restaurang

Tillbaka till kalendariet

När det kvinnliga geniet är the bad guy

Hyllade manliga författare som visat sig vara hemska privat har vi mött rätt många genom åren. Men vad händer om det plötsligt är det kvinnliga litterära geniet som bevisligen är the bad guy? Och om hon dessutom skyller ifrån sig med feminismen som försvar? Välkommen till en diskussion i ett laddat ämne mellan författaren Aase Berg och journalisten Jan Sjölund.

Sommarens avslöjande om nobelpristagaren Alice Munros privatliv väcker svåra frågor. Hon valde att ta parti för sin man – och mot sin egen dotter – trots att han förgripit sig på dottern sexuellt under en stor del av hennes barndom.

Författaren Aase Berg och journalisten och författaren Jan Sjölund ansvarar tillsammans för skrivkurserna på Högskolan i Gävle och diskuterar fallet Munro. Aase har nyligen publicerat en artikel i ämnet i tidningen Vi, och Jan har länge jobbat med undersökande journalistik om mäns våld mot kvinnor.

Välkomna!

Fri entré. Ingen föranmälan behövs.

Eventinformation

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Rapportera event