Nu tar vi nästa steg för ett påtagligt förbättrat företagsklimat

Gruppbild tagen inomhus på Näringslivsdagen, med ett stort antal personer stående tillsammans.
Gävle har den senaste tiden tagit flera kliv mot att uppfylla det kommunövergripande målet om ett påtagligt förbättrat företagsklimat. Men vi ska bli ännu bättre. Därför kraftsamlar hela kommunkoncernen för att förbättra företagsklimatet.

Under en förmiddag i september samlades representanter från hela kommunkoncernen för att tillsammans identifiera vilka insatser som behöver göras för att nå målet om ett förbättrat företagsklimat.

– Ett påtagligt förbättrat företagsklimat är ett av kommunens fem mål. Det är oerhört viktigt för utvecklingen och tillväxten i Gävle att våra företag trivs och mår bra. Därför känns det bra att hela koncernen nu samlas för att ta ett gemensamt krafttag för att nå det här målet, säger Katarina Stistrup, tillförordnad kommundirektör.

Varje sektor och bolag inom kommunen har prioriterat vilka områden de ska arbeta vidare med för att bidra till att uppnå målet om ett påtagligt förbättrat företagsklimat. Under dagen fick goda exempel och erfarenheter ta plats. Dialogmöten, företagsbesök, praktiksamordning och leverantörsdialoger är några exempel på de aktiviteter som pågår.

– En av de saker som vi tar med oss från dagen idag är vikten av att ytterligare utveckla samarbete och samordning. Det är nycklar för att vi ska ha ett bra bemötande samt kunna få verklig effekt på de process- och förbättringsarbeten som vi nu genomför, säger Mattias Durnik, näringslivsdirektör.

Här kan du läsa mer om utvecklingen av företagsklimatet i Gävle.