Gävle kommun öppnar Gasklockornas restaurang för privat entreprenör

Under hösten påbörjar Gävle kommun en upphandling av en entreprenör till Gasklockornas restaurangverksamhet. Upphandlingen som planeras starta i november kommer att föregås av ett dialogmöte mellan kommunen och näringslivet.

Gasklockorna är en unik del av Gävles historiska industriarv som i dag fungerar som en professionell musik- och eventarena med cirka 45 000 besökare om året. Området är en självklar del av Gävles och Gävlebornas identitet.

Gasklockornas uppdrag är att upplåta kulturlokaler och scener för evenemang, konferenser, aktiviteter och möten. Området, liksom den nuvarande restaurangverksamheten på platsen, drivs av kommunen själv genom kultur- och fritidsnämnden.

Upphandlingen inleds med att Gävle kommun i mitten av oktober bjuder in aktörer inom näringslivet till ett dialogmöte för att lyssna in företagarnas behov och synpunkter.

Genom den kommande upphandlingen får en privat entreprenör möjlighet att driva områdets restaurang, men kultur- och fritidsnämndens ordförande Helene Börjesson (MP) kan tänka sig att öppna området för fler verksamheter.

Jag ser gärna en blandning av kommersiella, offentliga och ideella aktörer som tillsammans stärker den fantastiska kulturmiljön så att fler både lokala och långväga besökare lockas till platsen, säger Helene Börjesson.

I Gasklockeområdet verkar sedan tidigare Teater Profundis och Folkbildningsforum, ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Studiefrämjandet.