Arbetsgrupp – Pendling och tjänsteresor

21 november 2024, 13.00, Rådhuset, Festsalen

Tillbaka till kalendariet

Arbetsgrupp – Pendling och tjänsteresor

Visste du att varannan bilresa är under 5 km? Och att det är inom person- och godstransporten vi måste minska våra utsläpp mest? Här kan verkligen ALLA bidra! Men hur förändrar man vanor och hur får man till förutsättningarna?

Hur era medarbetare tar sig till jobbet och hur de reser inom jobbet spelar roll – för klimatet, hälsan och företagets ekonomi.

Den 21 november startar vi upp arbetsgruppen för pendling och tjänsteresor – varmt välkommen!

Agenda kommer presenteras inom kort.

Redan nu kan vi stolt presentera att Marcus Robert, grundare för CERO, kommer till Gävle för att berätta om CERO-analys. Det är ett verktyg som konkret visar ekonomin i att ställa om pendlings- och tjänsteresor. Han delar också med sig av erfarenheter från företag som redan har använt verktyget med goda resultat.

Läs mer om CERO här: Cero – Climate and Economic Research in Organizations – Cero

Har du frågor? Kontakta arbetsgruppsledarna maria.stika@gavleparkering.se eller martina.1.nilsson@gavle.se.

Arbetsgruppen finns inom ramen för Gävle klimatavtal som är Gävles lokala omställningsarena som samlar aktörer från offentlig sektor, föreningsliv, näringsliv och akademi för att tillsammans arbeta för ett klimatneutralt konkurrenskraftigt Gävle. Denna träff är öppen för alla aktörer oavsett tidigare engagemang i Gävle klimatavtal.

Är du nyfiken och vill läsa mer om Gävle klimatavtal, klicka här: Gävle klimatavtal – Gävle kommun (gavle.se)