Ansök om sponsring

Här kan arrangörer av evenemang, konferens/kongress eller samhällsnyttigt initiativ ansöka om medel i form av sponsring. Tillsammans gör vi Gävle till en attraktiv plats att besöka, leva och bo i.

Det här kan du söka sponsring för

Vi sponsrar evenemang som riktar sig till invånare och besökare i Gävle kommun. Evenemangen ska bidra till att locka besökare till Gävle, stärka det lokala näringslivet och lyfta fram Gävle som en attraktiv plats att bo, leva och arbeta i.

Vi stödjer konferenser och kongresser som bidrar till Gävles utveckling genom att främja innovation, näringsliv eller kulturella utbyten. Dessa evenemang ska stärka Gävles varumärke och attrahera deltagare och besökare till vår kommun.

Vi sponsrar samhällsnyttiga projekt som bidrar till lokal utveckling och stärker gemenskapen i Gävle. Ett samhällsnyttigt initiativ kan drivas genom frivilliga insatser, ideella föreningar eller samverkan mellan aktörer. Målet är att göra samhället bättre och mer inkluderande.

Ansök om sponsring

Bra att veta innan du ansöker

Innan ni ansöker om sponsring är det viktigt att ni läser igenom riktlinjerna för vem som kan ansöka och vilka typer av projekt eller evenemang som kan få stöd. Se till att er ansökan uppfyller alla krav för att den ska behandlas korrekt.

Vårt mål är att stärka Gävles varumärke och locka fler invånare, besökare och företag genom evenemang och aktiviteter som gynnar hela kommunen. Tillsammans gör vi Gävle till en attraktiv plats att besöka, leva och bo i.

  • Sponsringen ska stärka Gävles varumärke, locka invånare och besökare, samt bidra till lokal gemenskap.
  • Vi sponsrar inte enskilda personer eller elitstöd för individer eller lag.
  • Vi kan sponsra nationella och internationella evenemang och aktiviteter som lockar besökare över kommungränsen till Gävle och gynnar hela kommunen, våra invånare och företag. Sponsringen får inte ge någon opassande fördelar eller påverka kommunens beslut.
  • Vi kan sponsra lokala samhällsnyttiga initiativ som har en positiv effekt utifrån ett socialt hållbarhetsperspektiv.

Steg 1: Efter att ni har skickat in en ansökan blir ni kontaktad av våra handläggare inom några dagar. Ansökan utvärderas i det första skedet av våra handläggare. Er ansökan granskas utifrån särskilda kriterier, som varierar beroende på om ni söker stöd för ett evenemang, en konferens eller ett samhällsnyttigt projekt. Krav på inriktning, hållbarhet, innehåll och kännedom utgör några av de generella bedömningskriterierna.

Steg 2: Om ansökan godkänns i första steget, bereds den och skickas till ett arbetsutskott bestående av utvalda representanter. De utvärderar ansökan utifrån kommunens gemensamma mål.

Steg 3: Samtliga godkända ansökningar skickas för beslut till Kommunstyrelsen.

Steg 4: Efter att Kommunstyrelsen har haft sitt möte, skickas ett skriftligt beslut till arrangörer och sökanden som beviljats medel samt besked om summan ni har tilldelats. De som inte får stöd får ett skriftligt beslut om avslag.

Steg 5: Ni som har fått stöd måste efter genomförandet göra en skriftlig uppföljning utifrån ett frågeformulär där ni redogör för hur arrangemanget uppfyllt ekonomiska, miljömässiga och sociala hållbarhetsmål.

Du ansöker om sponsring via e-tjänst

Observera att handläggningsprocessen tar tid, vi behöver din ansökan i god tid för att kunna behandla och bevilja eventuella medel.

Ansök via e-tjänst

Andra stöd till dig som förening

Är ni en lokal förening som vill söka stöd för kulturarrangemang eller andra insatser? Då kan ni ha rätt till föreningsstöd. Notera att föreningar som fått arrangemangsstöd inte kan få ytterligare sponsring. Läs mer om föreningsstöd och se vad för typ av föreningsstöd du kan ansöka om.