Film

Från det år du fyller 7 kan du lära dig mer om filmproduktion på kulturskolan. Här får du information om kursen, anmälan, startdatum och kostnader.

Tre elever står i en studio med en grön bakgrund. En kamera filmar en person.
Foto: Thuresson Veronica

Kursens innehåll och upplägg

Kursen är för dig från 7–19 år

Drömmer du om att bli regissör, filmare eller manusförfattare? Oavsett om det är en hobby eller en dröm om något mer är den här kursen något för dig. Undervisningen sker i grupp. Under kursen kommer du att:

  • hjälp att komma på filmidéer
  • Skriva manus
  • spela in och redigera film
  • göra egna ljudeffekter.

Upptäck filmproduktioner på kulturskolans YouTube-kanal.

Anmäl till kursen

Kursen startar på hösten och slutar innan sommaren.  Du kan anmäla dig när som helst under året och kommer då att placeras i kö. Väntetiden beräknas från det år du når rätt ålder för kursen. När det finns en plats tillgänglig, kommer vi att kontakta dig via e-post.

Terminsavgift

650 kronor per termin. Material till kursen ingår i avgiften.

Fakturering och annan viktig information

Läs mer om kursstarter, väntetider, betalning och hur du avslutar din kurs

Kursplan för film

Kursplanen innehåller information om kursens omfattning, mål, syfte och undervisningsformer.

Introduktion

Kursen syftar till att ge eleverna möjlighet till att uttrycka sig, få förståelse och insikt om filmens och den rörliga bildens betydelse. Kursen skapar möjlighet till utveckling och fördjupning av elevens eget skapande.

Kursens mål

Det övergripande målet är att eleven utforskar och utvecklar sitt eget filmskapande, lär sig kamerateknik och filmredigering. Kursen ska även ge eleven möjlighet att skapa film och rörlig bild genom att använda filmdramaturgi, gestaltning, olika teman och filmgenrer samt musik, tal och ljudeffekter.

Fördjupade kunskapsmål

Att eleven prövar nya sätt att tänka och skapa genom att experimentera med olika uttryck, verktyg, metoder och teknik. Eleven ska samarbeta och samtala om eget och andras filmskapande. Tillsammans med andra deltagare förbereda, presentera och utveckla olika möjligheter för filmvisningar.

Färdighet och förmåga

Eleven ska få grundläggande kunskap om bildmanus, kamerateknik, ljus och ljud, filmredigering och publicering. Även manusskrivande, visuella effekter, Green Screen och animationer.

Kunskap och förståelse

Eleven ska skapa egna projekt genom att använda sina samlade kunskaper och färdigheter.

Allmänna/sociala kunskaper

Samarbete kring gemensamma filmprojekt skapar tillit, delaktighet och empati.

Undervisningsformer

Undervisningen bedrivs i åldersintegrerade grupper. Grupperna består av max 7 deltagare. Kurstillfällena är mellan 60-120 minuter långa beroende på deltagarnas ålder.

Mer om kulturskolan