Det här är dagverksamhet
För dig som bor hemma
Dagverksamhet är till för dig som bor hemma och som av olika skäl inte kan vara lika aktiv som tidigare. Att delta i dagverksamhet är ett sätt att hålla dig aktiv och öka möjligheten att bo kvar i ditt hem längre.
Du får det stöd du behöver
Du kan välja mellan många olika aktiviteter, allt utifrån ditt intresse och vad du klarar av att göra. Personalen kan ge dig det stöd du behöver, som med ytterkläder, toalettbesök, hjälpmedel och kring måltider. På dagverksamheten äter och fikar vi också tillsammans. Vi serverar frukost, lunch och eftermiddagsfika.
Rätt till dagverksamhet
Du som bor kvar i det egna hemmet och har demenssymtom eller stort omvårdnadsbehov kan ha rätt till dagverksamhet. Det gäller även dig som är yngre och har demenssymtom. Dagverksamhet kan även beviljas som en form av avlösning för personer som vårdar en närstående.
För att få delta i dagverksamhet behöver du ett biståndsbeslut.
Så ansöker du
Du ansöker om att vara med i dagverksamhet antingen via blanketten nedan eller genom att ringa till oss. Information om var blanketten ska skickas hittar du högst upp på första sidan i blanketten.
Du kan också ringa vår kundtjänst och beskriva ditt ärende så hjälper vi dig att komma i kontakt med en av våra biståndshandläggare.
Kundtjänst
Kostnader
Dagverksamheten kostar inget men du betalar själv för dina resor dit och hem samt för maten du äter. Här kan du läsa mer om de avgifter som gäller för dagverksamhet.
Hjälp att komma hit
Om du inte kan ta dig till någon av dagverksamheterna på egen hand, kan du få hjälp av personalen på dagverksamheten att ordna med taxi. Då ringer du direkt till den dagverksamhet du tillhör. Du samåker med andra när du åker taxi till dagverksamheten. Dagverksamheterna finns i olika stadsdelar i kommunen.
Bra att veta
Överklaga beslut
Om du inte är nöjd med beslutet kan du överklaga det. Här kan du läsa mer om hur du gör för att överklaga ett beslut.
Om du har synpunkter på dagverksamheten
Om du har synpunkter eller inte är nöjd med dagverksamheten är det bra om du berättar om det. Här kan du läsa hur du gör om du har synpunkter eller klagomål på dagverksamheten.
Tystnadsplikt
Alla som arbetar inom våra verksamheter för äldre och personer med funktionsnedsättning har tystnadsplikt. Det innebär att de inte får föra vidare sådant de får veta som rör dig och de insatser du får utan att först ha fått ditt samtycke.