Sedan 2017 har Gavlegårdarna haft internutbildningar om våld i nära relation, hedersrelaterat våld och våldsbejakande extremism. Arbetet är en del i det trygghetsarbete som Gavlegårdarna arbetar med kontinuerligt för att bidra till en trygg och trivsam boendemiljö för deras hyresgäster.
– Det känns meningsfullt att få vara med och bidra till att Gävle känns tryggare och att våra hyresgäster, som är en tredjedel av Gävles befolkning, kan känna tillit till att vi som fastighetsbolag gör vad vi kan för att öka den upplevda tryggheten i Gävle, säger Andreas Bergström, trygghetsansvarig på Gavlegårdarna.
Andreas är med jämna mellanrum med när Gavelgårdarnas olika enheter har arbetsmiljöträffar och pratar då om handlingsplanen, för dialoger om våld samt utbildar i bemötande kopplat till hot och våld.
– Jag är stolt över hur Gavlegårdarnas anställda arbetar med trygghetsfokus i sin vardag. Det är viktigt att vi arbetar med dessa frågor i form av utbildning, trygghetsvandringar, vardagligt bosocialt arbete, aktiviteter för barn och unga med mera för att kunna ge förutsättningar till en trygg och meningsfull vardag, säger han.
Jörgen Larsson var tidigare bovärd men arbetar nu som eftermarknadsansvarig. Som bovärd hade han mycket kontakt med hyresgästerna, bland annat vid lägenhetsvisningar, inflyttning och besiktning. Han menar att det är varje individs skyldighet att göra det man kan, att göra något litet är bättre än att inte göra någonting alls. Själv har han agerat när han upptäckt eller misstänkt att en hyresgäst utsätts för våld.
– Jag gör det för att försöka bidra till ett lite tryggare samhälle. Det känns bra när en orosanmälan leder till ett lyckligt slut eller åtminstone till en bättre livskvalitet för den drabbade. Att nå fram till en utsatt person och lyckas få den att känna tillit igen, det känns väldigt bra, säger Jörgen Larsson,
#enveckafrifrånvåld #tasnacket #gävlefrittfrånvåld #frifrånvåld